Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

Mefedron (4MMC) kristályosítása

Reaction score
322
A 4-metilmetilkatinon kristályosítási feltételei:
- Állandó hőmérséklet 22-24 ºC.
- Száraz levegő (<40% relatív páratartalom).
- Tartály térfogata.
Egyszerű módszer
Izopropil-alkohol (IPA) vagy etanol oldatot készítünk vízzel 30/70, 50/50, 70/30 arányban. Az arányokat a feladatoknak és a kristályosítási tartály térfogatának megfelelően állítjuk be. A kristályosodás ideje és a kristályok mérete az oldatban lévő víz mennyiségétől függ. Minél több a víz, annál nagyobbak a kristályok és hosszabb a kristályosítási folyamat. A mefedron-hidroklorid átlagos aránya a vízhez 1 g 2-3 ml oldószerhez. Az oldatot enyhén forrásig (kis buborékok) melegítjük. Ezután a mefedron-hidrokloridot adagokban adjuk hozzá, hogy legyen ideje feloldódni. Ezután a terméket feloldjuk, néhány percig forraljuk, majd az oldatot kristályosító edénybe öntjük. Többnyire műanyag és üveg edényeket használnak. Az 1-2 cm magasságú oldatréteg 1-2 cm magasságú frakciót ad a cukorkristályok méretével. A 3-5 cm magasságú oldatréteg legfeljebb 5 mm-es frakciót ad. Az eljáráshoz légkondicionált dobozok, füstelvezetők és légszárítók használhatók. Azoldószer elpárolgása után nedves kristályokat kapunk, amelyeket száraz levegőáramlás, infravörös sugárzás (IR-lámpa vagy IR-fűtőtest) vagy vákuum-exszikkátorban jól megszárítunk.
16082
16083
16085

Fokozatos hűtési módszer
Dfhgmv

Az oldatban kristályosodási központok keletkeznek, ha az oldatot legalább 50%-os mértékben elpárologtatják. A kristályosodási folyamat felgyorsítása érdekében az elegyet fokozatosan hűtjük. A kristályosító tálat 8-12 órára hűtőszekrénybe (4 ºC) helyezzük, majd 8-12 órára fagyasztóba (-17-20 ºC) helyezzük.

Rotációs elpárologtatós kristályosítási technika (finom frakció)
A mefedron-hidrokloridot oldószerben 1 g/1 ml arányban oldjuk fel. Az oldatot rotációs elpárologtató lombikba helyezzük és desztilláljuk. Minél mélyebb a vákuum, annál alacsonyabb az oldat forráspontja. Nagy mennyiségű finom kristályokat kapunk így.

Lehetőség van az oldat bepárlására forrólevegő-ventilátorral
, aforgópárologtatóban lévő kristályosító tálból , aforgópárologtató távollétében. Ebben az esetben üveg vagy kerámia hőálló üvegedényt használunk. Fontos, hogy megakadályozzuk a termék túlmelegedését és ennek következtében romlását.

Kristályosítási technika gyors hűtéssel
A mefedronsót forró vízben 1 g/1 ml arányban forró vízbenfeloldjuk . A teljes feloldás után 0,5 l etanolt vagy más poláros szerves oldószert adunk hozzá. A forró oldatot műanyag tartályokba öntjük, hogy ½ vagy 2/3 térfogatú legyen, lezárjuk, és -17-20 ºC-os fagyasztóban hűtjük. Van rá esély, hogy a termék nem csapódik ki. Ebben az esetben a kristályokat leszűrjük, és az oldatot tovább párologtatjuk.

Kristályosítási módszer sós oldatban
23 g nátrium-kloridot (NaCl) 100 ml desztillált vízben (H2O) oldunk fel. A 100 g mefedron-hidrokloridot feloldjuk ebben a sós oldatban, az oldatot a jobb oldhatóság érdekében melegíteni kell. Az oldatot egy műanyag tartályba öntjük, hogy ½ vagy 2/3 térfogatú legyen, és szorosan lezárjuk. A kristályokat alacsony hőmérsékleten -18 ºC-on növesztjük. Ha ahőmérsékletet -18 ºC alá hűtjük, a sóoldat megfagy.

Last edited by a moderator:

justlooking403

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Köszönöm, hogy megosztja az ember. mi a végtermék átlagos hozama az Ön által használt arányokkal?

dark_side_of_chemistry

Don't buy from me
New Member
Reaction score
20
3cmc-t szeretnék kristályosítani. melyik oldószer a legjobb a fagyasztásos módszerhez. Úgy tudom, hogy 1g 3cmc-t 1 ml vízben oldok fel .. úgy tudom, hogy 0,5 oldószert kell hozzáadni annyi oldószerhez, amennyit a termék fel fog oldódni. pl. 1kg 3cmc 1l vízben való 1kg 3cmc-hez 0,5l oldószert kell hozzáadni? mit gondolsz a dcm kristályosításáról?

William D.

Expert
Reaction score
1,283
Nincs DCM kristályosítás. Csak víz+alkohol (vodka), víz+aceton. Arányok - 1:1 - 1:3 por:folyadék. Az aceton/alkohol százalékos aránya vízben a por minőségétől és tisztaságától függ, minél piszkosabb, annál több. A kristályok növekedési sebessége és mérete az oldószer teljes mennyiségétől függ.

dark_side_of_chemistry

Don't buy from me
New Member
Reaction score
20
Ok, vagyis 0,5l aceton lesz egy liter vízben? Feltételezzük, hogy a puskapor tiszta.

Jamroz

Don't buy from me
Resident
Reaction score
4
A sóoldat kristályosítása nem adja meg a várt eredményeket (a kristály nem olyan átlátszó, mint a képen látható kristályok, hanem egy szilárd kőzet fehér bevonattal). Van ötleted, milyen hibát követtem el?

dark_side_of_chemistry

Don't buy from me
New Member
Reaction score
20
milyen gyorsan kaptál kristályt ezzel a módszerrel? meg tudod mutatni a képen, hogy milyen kristály jött ki?

"Meghívom Önt az új bejegyzésemre, amelyben bemutatom a mef előállítási eszközökkel kapcsolatos elképzeléseimet ... Szívesen megismerkedem az Önök ötleteivel is."

William D.

Expert
Reaction score
1,283
A megfelelő kérdés

Reaction score
322
A kristályok alakja és megjelenése az előállításuk módjától függően eltérő lehet. A képen látható kristályokat 50/50 arányú alkohol/víz oldatból nyerték, 3ml/ 1g mmc arányban, száraz helyiségben.
Ha kísérletezni szeretnél a kristályosítással, küldj nekem egy PM-et, és kitaláljuk a legfontosabb árnyalatokat.

WhalterWhite

Don't buy from me
New Member
Reaction score
13
Hello.Ha van 100 g kész 4mmc porom, mennyi a termék a kristályosítás után?

Reaction score
322
Ez a mefedron por tisztaságától függ. A kristály kezdetben a termék tiszta frakciója, és ahogy az oldószer elpárolog, szennyeződések kúsznak be. Ha a por 98-99% -os tisztaságú, akkor a por tömegének ~ 90% -át kitevő kristályokat fog kapni.

dark_side_of_chemistry

Don't buy from me
New Member
Reaction score
20
Így értem, hogy a sóoldat opciót használták: 50ml h20 / 50ml alkohol és 23g Nacl, igaz?

Bazooka90

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
4
Valaki tudja, hogyan lehet ellenőrizni a 3cmc tisztaságát, és milyen oldószer jobb a tisztításhoz? Tisztíthatom acetonnal?

Last edited:

Bazooka90

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
4
I
Kaptam 200g 3cmc-t nagyon piszkosul, beletettem a keverőbe, hogy porrá váljon, acetonnal megtisztítottam, majd a 3cmc port 200 ml vízbe tettem, hogy feloldódjon, és hozzáadtam 400 ml etilalkoholt. A kristályosodás megjelent, de a színe nagyon barnás. Valami ötlet, hogy miért?

Khaafii

Don't buy from me
Resident
Reaction score
20
Szia, lenne egy kérdésem.

Ha a mefedron szintézisét fogom elvégezni. Miután megvan a hozamom ennek a szintézisnek. Mi a különbség az első szintézis után történő eladás között, és amikor kristályosítom az általam előállított mefedront.

Van-e hatalmas árkülönbség? megéri, vagy csak tiszta formában tudom eladni az 1. szintézis után, anélkül, hogy bármit feldarabolnék.

A cél az, hogy végül nagyobb mennyiségben értékesítsem. De kíváncsi vagyok, hogy mi lenne a különbség, ha a kristályosításra mennék vagy sem.

Köszönöm

Venom2021

Don't buy from me
New Member
Reaction score
30
4mmc 100g
woda 200ml
aceton 50ml
witamina c 3g

melegítsük a vizet 60 °-ra adjunk hozzá 4mmc-t, keverjük, amíg feloldódik, adjunk hozzá acetont és adjunk hozzá vitamin c-t tartsuk a hőmérsékletet 60 °-on. Öntsük az oldatot egy tálba, lehet üveg vagy műanyag, és néhány nap múlva 22 ° -25 °-on pálcika alakú kristályt kapunk. köszönjük szépen a figyelmeteket.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,344
Deals
1
Az átkristályosított termék tisztább és ezáltal hatásosabb. Emellett nagy, szép kristályokat kap, amelyek rendkívül vonzóak a fogyasztók számára.

Dxrk

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Tehát melyik módszer a legjobb az idő/minőség szempontjából?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,344
Deals
1
Helló, attól függ, hogy mire van szüksége (nagy kristályok vagy kicsik).

SonicNL

Don't buy from me
Resident
Reaction score
83
Helló, mi a legjobb módja a nagy kristályok előállításának, ha a kristályosítási idő legfeljebb 7 nap lenne?

View previous replies…

Garry

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
If the requirements is small one then what will be the process and what time it will consume ?