Izomerek és borkősav

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Azt hiszem, valami baj van a grafikonnal.
Ha L+-borkősavat használ(olcsóbb és könnyebben megtalálható)a D enantiomer(amph,Meth) az oldatban lesz, nem pedig a szilárd anyagban, ahogy ott megjelenik.
Ha D-borkősavat használsz(drágább és nehezebb megtalálni) a D enantiomer(amph,Meth) a szilárd anyagban lesz.
Köszönöm.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
A sémája helyes. A só szilárd halmazállapotba csapódik ki. Nincs különbség, d-amfetamin l-borkősav só vagy l-amfetamin d-borkősav só. A következő eljárásokkal megváltoztathatja a savat, és a szilárd halmazállapotban különbség izomereket kaphat.

P.S. ugyanez vonatkozik a metamfetaminra is.

View previous replies…

Ihml

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
17
Nem vagyok Patton, de: a felhasznált efedrinből csak D-met-et állítana elő, mivel a növények természetes módon csak L-efedrint termelnek (amely a reakció után az ellenkező enantiomerré alakul - ebben az esetben D-met). Ha kémiailag szintetizált efedrint használtak, akkor racém metamfetamint kaptunk volna, mivel az efedrin szintézise nem sztereospecifikus.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Egész éjjel fent maradtam, hogy átfésüljem a tudósok és a szabadalmak listáját, és íme az eredményeim

Az L(+) borkősav (2R,3R) a természetben előforduló izomer.Mivel a kiralitás ir R,R, elhajlítja a fényt és optikailag aktív. A D(-)(2S,3S) szintén optikailag aktív. Ez a 2 vegyület enantiomer. Ugyanaz a forráspontjuk, fagyáspontjuk, hőmérsékletük, mol.wt. ect.
Mindkettő diasztereomerje a mezoborkősav. (2R,3S vagy 2S,3R) a 2 mezo enantiomer.
Ami egy vegyületet optikailag aktívvá tesz, az a fény elhajlása. Mitől hajlítja a fényt? Attól, hogy a szénszubsztituensek síkja egyenlőtlen. Például az L(+)borkősav aktív. Jobbra és jobbra hajlítja a fényt ( azt mondom, jobbra, de csak referenciaként használom a jobbot). Ugyanez a helyzet a D(-)-borkősavval, ez "balra-balra" hajlítja a fényt. A mezoborkősav királis, de optikailag nem aktív. Mivel (például) a 2R,3s a fényt jobbra balra hajlítja, a nettó nyereség 0°.
Azért beszélünk optikailag aktív vegyületekről, mert az aktív vegyületeknek magasabb az olvadáspontjuk és a forráspontjuk. Egy másik megközelítés szerint magasabb hőmérsékleten szilárdulnak(kristályosodnak). Igen, egy optikailag aktív vegyület előbb kristályosodik ki, mint egy inaktív. Most pedig elérkeztünk a lényeghez.
Ha D(ss) borkősavat használsz, a D-(S) metamfetamin optikailag aktív (S,S,S,S), az L(R) metamfetamin pedig nem az, (R,R,S).
Az ellenkezője is igaz. Ha a borkősav természetes izomerjét használod, akkor a levo-metamfetamin kristályosodik ki először, tehát ha természetes borkősavat használsz, akkor a kristályok a szemét. Az átdolgozás. Az anyalúg tartalmazza a dextro-metamfetamint.
Ha racém D,L-borkősavat használsz racém methez, racém metamfetamin-tartarátot kristályosítasz. Elpazaroltad az idődet.
A találmány összefoglalása; használjon egy borkősav-izomert, és ha D-kristályokat akar, használja a D-borkősavat. Ellenkező esetben használja az L-t és szűrje ki a kristályokat.
Hozzátok a referenciáitokat, amikor ezekről a tényekről vitatkozni jöttök.

View previous replies…

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Azt mondja, hogy a D borkősav "L amph d tartarát" sóval, míg az L borkősav "D amph L tartarát" sóval. Ez így van?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Nagyon szépen kifejtette, és 100%-ban egyet tudok érteni Önnel. Szeretném még hozzátenni: A levo-metamfetamin-tratrát nem oldódik hideg metanolban (nagyon alacsony). Használja azt az L-metamfetamin-tratát öblítésére. Miután elkezdtem az öblítést, a d-metamfetamin végső hozama körülbelül 5% -kal nőtt. Ami szintén nagyon ajánlott, az egy polariméter a kiralitás mérésére. Ha szükséges, azt saját magunk is megépíthetjük.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Egy szakértői státuszú tag javasolja a DL borkősav használatát mindkét izomer elválasztására, azaz a DL borkősav kisózza a D amfomet-tartarátot és feloldja az L amfomet-tartarátot az alkoholos anyalúgban. Ön szerint lehetséges-e DL-borkősavval D amf/meth-tartarátot nyerni? Egyelőre csak az L borkősavat tudom beszerezni. Remélem, hogy hamarosan elvégezhetem a felbontást és tiszta D-metamfetamint kapok.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Számomra a d,L-borkősav nem működött, az L-borkősav a leghatékonyabb és legolcsóbban működik.
Van még egy lehetőség: a dibenzoil-borkősav révén a királis elválasztás egy menetben a legmagasabb, de az ár szempontjából is a legmagasabb. De a dibenzoil-borkősav szintézisét már közzétettem.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Azóta megtanultam, hogy az L borkősav nem kötődik a D methez a sztérikus akadályozottság miatt és fordítva. Nem vagyok benne biztos, hogy ez az amfetamin esetében is így van-e vagy sem. Ha igen, akkor L-amp-L-tartarát vagy D-amp-D-tartarát, mert ezek az optikailag aktív izomerek. Ha 1L,2D vagy 1D,2L, akkor a nettó forgás 0. Mindkét királis szénatomnak ugyanúgy kell fordulnia, hogy optikailag aktív legyen.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Tehát nem használhatom az L borkősavat a D és L elválasztására, és tiszta D amf/meth-et kapok, ezt akarja mondani? Használható-e DL borkősav ugyanerre a célra.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Nem, ezt nem én mondtam. Lehet L vagy D borkősav, ha L-t használsz, akkor L-meth L-tartarát, egy savas só ( és D-meth bázis. A só kicsapódik a nem poláros oldószerből és leszűröd és a reakcióelegyben még mindig ott van a D, amit hcl-ezhetsz ( a hcl nem királis, tehát nyilván bármelyikhez kötődik). Ha D-borkősavat használ, bár A) sokkal drágább, 2) figyelt, VI) Önnek kell a tartarátot eltávolítania és hcl-elnie.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Oké, igazából én is erre gondoltam. Úgy tűnik, a videó összezavarja az embereket, mert DL-t használtak a felbontáshoz. Köszönöm a pontosítást