Igen, uram
@G.Patton
1) először adtam 100 gramm 4 mp-et egy 3000 ml-es háromnyakú lombikba, amely feletti keverővel és reflux kondenzátorral van felszerelve .harmadik nyak volt zárva . vízfürdőben, amely kb. 60-65 ° C volt.
2)másodszor hozzáadtam IPA-t 1000 ml .
3) harmadszor 54 gramm CUO-t adtam hozzá kis adagokban, hogy megfelelően elkeveredjen (kb. 30 percig tartott).
4)majd hozzáadtam 130 gramm GRANULÁRIS JODIN-t több részletben (kb. 30 perc alatt).
5) aztán hagytam az egészet 60-70°-on keverni kb. 20 órán keresztül a szín világos lett, aztán bepánikoltam és azt hittem, hogy a jód elpárolgott, ezért még 30 gramm jódot adtam hozzá .aztán megint hagytam keverni 7 órán keresztül .összesen 27+ órán keresztül
6) aztán mindent kikapcsoltam és hagytam a keveréket leülepedni majd átöntöttem egy lombikba (némi réz jött a RM-ben ) lefedtem és hagytam 10 órán át szobahőmérsékleten majd jöttem és láttam, hogy a fekete rézre jódketon képződik.
7) a réz részecskék körül jodoketon képződött .Aggódtam.
8) Marvin azt javasolta, hogy melegítsem a masszát, hogy a keton megolvadjon forrás nélkül, így én is ezt tettem .40-50 fokra melegítettem az egész masszát a rézzel együtt az összes jodoketon megolvadt kb 15-20 perc alatt .aztán hagytam leülepedni .aztán óvatosan dekantáltam az RM-et anélkül, hogy réz került volna bele .az RM-et szobahőmérsékletre gyűjtöttem a jodoketon újra elkezdett képződni, majd lefedtem és fagyasztóban tartottam 12 órán belül több jodoketon volt mint korábban .
@Marvin "Popcorn" Sutton
@G.Patton
Nagyon köszönöm még egyszer az útmutatást és a segítséget az egész idő alatt