Tere, vajan abi! Olen proovinud Rusznaki meetodit ratseemilise amfetamiini lahustamiseks. Siin on ainus teave Erowidist, püüdsin otsida paberit, kuid ei leidnud midagi:
0,1 mooli (13,52 g.) fenüülisopropüülamiini (või 14,92 g. metamfetamiini aluse) segu 60 ml benseenis, 0,05 mooli d-viinhappe (7,50 g.) 30 ml vees ja 2 g naatriumhüdroksiidi (reaktiivne või tiitritud ekvivalent) 3 ml vees hoiti 4 tundi vahelduva raputamisega ja orgaaniline faas aurustati, et saada 98% L-fenüülisopropüülamiini. Veefaas ekstraheeriti benseeniga pH 13 juures ja aurustati, et saada 96% D-enantiomeeri.
Kasutasin kirjeldusega võrreldes poole väiksemaid koguseid. Kõik läks hästi, ma sain amfetamiini lahustatud, seejärel ekstraheerisin 30 ml
tolueeniga (mul ei olnud benseeni - kas see võis olla probleem?), seejärel lisasin teised koostisosad ja hoidsin umbes 4 tundi. Tekkisid mõned sademed, kuid midagi ei aidanud mõningane raputamine eraldussahvris. Veefaas eraldus ja leelis anti PH 13. Vee peale tekkis kena aluskiht, nii et sel hetkel arvasin, et kõik on korras. Alus ekstraheeriti 30ml tolueeniga, kuid atsetoon- väävelhappe lisamisel tekkis vaid mõõdukas sadestus, mis ei suurenenud, pigem hakkas kaduma, kui keeduklaasi põhja moodustus väike väävelhappe - vee kiht.
Kuidas saab loodetavasti ekstraheeritud D-ametamiini säilitada? Olen ka kõik faasid salvestanud, nii et kui keegi varem viga märkab, siis võin tagasi pöörata. See on väga kena ja lihtne meetod ja minu arvates läks hästi, ma lihtsalt tegin ilmselt lõpus lihtsa ekstraheerimise juures kohutavaid vigu. Tegelikult tahtsin enne lõpliku ekstraheerimisega alustamist Patton`s ekstraheerimise teemat uuesti läbi lugeda, aga olin liiga põnevil ja läksin lihtsalt peale.
Iga herlp oleks teretulnud.
Minu näpunäited on:
- minu atsetoon ei olnud veevaba - ma destilleerisin atsetooni eile NaSO4 peal ja seda hoiti suletud kolvis, kuid mitte sügavkülmas.
- väävelhape sisaldas vett (see on üsna kontsentreeritud, kuid ei ole täpselt kindel - 90-95% vahel).
- Oleksin pidanud tolueeni enne happe lisamist kuivatama - või äkki lihtsalt natuke aurustama?
- Tolueen ei ole mingil põhjusel (mulle teadmata) õige lahusti selle ekstraheerimise jaoks.
- Kas ma peaksin vastupidi ostma, lisades leelist, siis kuivatama tolueeni ja seejärel laskma aurustuda?