Tere poisid, lihtsalt jagasin hiljutisi järeldusi. Ma olen naasnud `vana hea Al / Hg amalgaami reaktsiooni juurde, lihtsalt ei ole piisavalt NaBH4 ja ei tahtnud selle peale raha kulutada. Varem kasutasin Al/Hg, kuid ei olnud kunagi edukas loputusvahendi asi, mis - nagu ma näen - häirib paljusid siinseid uustulnukaid. Võti on, mis minu meelest aitab sind välja, on mõningate väikeste ja oluliste detailide rõhutamine:
- võimalikult paksu fooliumi kasutamine on kohustuslik, unustage supermarketi fooliumid, kuigi mõnikord võib sealt ka paksemaid fooliume leida. Olen tellinud Al-fooliumi netist, teadaoleva paksusega, vist umbes 25 mikronit. See teeb amalgaamimise PALJU aeglasemaks, nii on sul rohkem aega õige hetke valimiseks ja isegi teiste koostisosade ettevalmistamiseks, kui sa seda veel teinud ei ole.
- Foolium ei pea tingimata olema kohvi jahvatatud, kuigi ma ei ole võrdlust teinud, minu saagikus oli 80% lähedal.
- Ole kiire loputamisega ja ära kasuta liiga palju vett. Olen proovinud ainult ühte loputust.
- Kiirus: lisage kiiresti vett, tehke paar raputust ja filtreerige kiiresti.
- Kui teil on amalgaamitud foolium, lisage oma reaktiivid/prekursorid ja jälgige, mis toimub. Ärge kasutage selles etapis jääveevanni jahutamiseks. Reaktsioon algab vähem ägedalt ja mõne sekundi pärast, nii et teil on rohkem aega kondensaatori kinnitamiseks ilma liiga palju gaasi sisse hingamata.
- Oodake, kuni reaktsioon on kindlasti alanud ja hakkab peaaegu käest ära minema (kuid ärge oodake ka liiga kaua, kuni see hakkab üle keema, sest muidu TAPETE oma reaktsiooni. Põhimõtteliselt oodake, kuni seal on mullimine ja kolb muutub väga kuumaks, siis hakake seda jahutama .
- Ma lõikasin 45g fooliumi ja see ei olnud liiga palju, suurus oli umbes pool väikese tikutoosikarbi suurune. Lisage tükeldatud foolium kohe kolbi.
- Selle meetodiga saavutasin umbes 80%, ma ei arvutanud täpset saagist, kuid see oli üsna hea kogus.
= kasutasin HgCl2 asemel HgNO3, kuid ma ei usu, et see on oluline.
- Kasutades kahte kondensaatorit vähendasin 35g P2NP 2 L kolvis, ma proovin suurendada, kui mul on suurem kolb. Näiteks 70g 5l kolvis, reaktiivi/kolvi suurus ei ole ilmselt lineaarne.
- Olen proovinud ainult ühte kiirpesu ja see woked fan1tastic. Soovitan seda ka teistele, siis proovida ja suurendada loputuste arvu.
Kokkuvõtteks: fooliumi paksus on oluline, eriti algajana ja mitte kohe jahutada; oluline on ka olla kannatlik ja oodata, kuni kogu foolium läheb pinnale, ei tohi olla liiga kiire, sest see võtab kauem aega, aga sul on ka suurem aken.