- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
46 g benzald. (~95%) + 36,8 g MEK + 45 g υδροχλωρικό οξύ (18%). Βαθμοί 100°C έως 115°C.
Χρόνος: 4 ώρες.
Νομίζω ότι θα χρησιμοποιώ αυτές τις ποσότητες από εδώ και στο εξής, γιατί δεν έχω πάρει ποτέ τόσο μεγάλη οργανική φάση και δεν χρειάστηκε να βάλω πολύ περισσότερα αντιδραστήρια. Ήθελα να βάλω πρώτα όλα τα αντιδραστήρια στην ίδια ποσότητα με πριν, αλλά όταν έβαλα κατά λάθος 45 g υδροχλωρικού οξέος, παρόλο που έπρεπε να βάλω τα ίδια 30 g. Έτσι πρόσθεσα στο μείγμα και περισσότερα από τα άλλα αντιδραστήρια.
Η ποσότητα του MEK ήταν αναλογικά μικρότερη, γιατί τελείωσε, αλλά δεν έβλαψε καθόλου, γιατί αν κρίνω από το μέγεθος της οργανικής φάσης, ήταν καλό. Θέρμαινα τώρα επίσης σε ελαφρώς υψηλότερες θερμοκρασίες. Δοκίμασα να ζεστάνω επίσης σε βαθμούς 120-130°C, αλλά μετά από αρκετά πειράματα κατέληξα σε αυτόν τον βαθμό περίπου 100°C. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μείωσαν τις αποδόσεις.
Χρόνος: 4 ώρες.
Νομίζω ότι θα χρησιμοποιώ αυτές τις ποσότητες από εδώ και στο εξής, γιατί δεν έχω πάρει ποτέ τόσο μεγάλη οργανική φάση και δεν χρειάστηκε να βάλω πολύ περισσότερα αντιδραστήρια. Ήθελα να βάλω πρώτα όλα τα αντιδραστήρια στην ίδια ποσότητα με πριν, αλλά όταν έβαλα κατά λάθος 45 g υδροχλωρικού οξέος, παρόλο που έπρεπε να βάλω τα ίδια 30 g. Έτσι πρόσθεσα στο μείγμα και περισσότερα από τα άλλα αντιδραστήρια.
Η ποσότητα του MEK ήταν αναλογικά μικρότερη, γιατί τελείωσε, αλλά δεν έβλαψε καθόλου, γιατί αν κρίνω από το μέγεθος της οργανικής φάσης, ήταν καλό. Θέρμαινα τώρα επίσης σε ελαφρώς υψηλότερες θερμοκρασίες. Δοκίμασα να ζεστάνω επίσης σε βαθμούς 120-130°C, αλλά μετά από αρκετά πειράματα κατέληξα σε αυτόν τον βαθμό περίπου 100°C. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μείωσαν τις αποδόσεις.
↑View previous replies…
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,107
- Deals
- 1
Απλώς αριθμώ τα στοιχεία της στοιχειομετρίας κατά mol. Και 31,229g mek είναι =46g βενζαλδεΰδης, και όταν θεωρείς ότι η βενζαλδεΰδη είναι 95% παίρνεις 29,668
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,107
- Deals
- 1
και το mek ζυγίζει 0,8g ml οπότε 37,85ml 36,8g mek= 46MLκαι 46g βενζαλδεΰδης είναι 48,02ml. Πρέπει να πάρω το παιδί στο λεωφορείο και μετά θα επιστρέψω για να τελειώσω αυτό το μαθηματικό πρόβλημα. Το κάνω μόνο για εξάσκηση, καθώς πρέπει να βελτιώσω τα μαθηματικά μου στη χημεία. Είναι ακόμα πιο τρομακτικό όταν αλλάζεις μεταξύ όγκου και βάρους, είναι μάλλον και αυτό αμφισβητήσιμο, αλλά θέλω απλώς να το γυρίσω στο κεφάλι μου και να το δω γιατί αυτό είναι πιθανώς κάτι που θα χρειαστώ στο μέλλον
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77