@G.Patton
Γεια σας. Μπορώ να χρησιμοποιήσω 15% θειικό οξύ για την παρασκευή θειικού αμπύλου από ελεύθερη βάση; Στην Τσεχική Δημοκρατία το θειικό οξύ είναι πολύ περιορισμένο.
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια εκχύλιση και να στεγνώσετε το εκχύλισμά του πάνω από MgSO4 ή άλλο μέσο ξήρανσης. Δεν ξέρω από πού είστε και τίποτα για την αγορά σας, δεν μπορώ να σας απαντήσω για τα οξέα. Αγοράστε το εδώ. Μπορείτε να πάρετε θειικό οξύ από τον ηλεκτρολύτη συσσωρευτή Παραγωγή συμπυκνωμένου θειικού οξέος στο σπίτι
ΗΝΩΜΈΝΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ. Το μόνο πράγμα που με εμποδίζει να παράγω μόνος μου θειικό οξύ είναι το κομμάτι του καθαρισμού, επειδή περιλαμβάνει το βράσιμο του θειικού οξέος αυτό σε υψηλές θερμοκρασίες. και κανένας πωλητής εδώ δεν φαίνεται να πουλάει καθαρά οξέα.
Γεια σας @G.Patton. Ποιο αέριο απελευθερώνεται σε αυτή την αντίδραση; Διάβασα στο διαδίκτυο ότι το NaBH4 μπορεί να απελευθερώσει αέριο HCN; Νομίζω ότι δεν είναι αυτή η περίπτωση, αλλά υπάρχει κάποια επιλογή πώς μπορώ δυστυχώς να το κάνω αυτό; Διάβασα ότι το NaBH4 αντιδρά με το νερό απελευθερώνοντας αέριο Η2. Ποιο αέριο απελευθερώνεται με την προσθήκη P2NP σε διάλυμα NaBH4 σε IPA/νερό; Συγγνώμη που έχω πάρα πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν θέλω να αυτοκτονήσω από κάποιο ηλίθιο λάθος.
Έτσι, για την ασφάλεια είναι καλύτερη η χρήση ηλεκτρικής θερμάστρας από προπάνιο-βουτάνιο; Πόσο υδρογόνο παράγεται; Λίγο ή πολύ; Το πρόβλημα είναι ότι έχω μόνο θερμαντήρα προπανίου-βουτανίου, θα κάνω μόνο περίπου 20g P2NP. Είναι σε αυτή την κλίμακα επικίνδυνη η χρήση θερμαντήρα προπανίου-βουτανίου;
Ναι, φυσικά
Μπορείτε να το υπολογίσετε σύμφωνα με την εξίσωση της αντίδρασης και τη μοριακή σταθερά του αερίου (22,4 l/mol).
Δεν συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε ανοιχτή φλόγα γιατί θα πάρετε υδρογόνο και το εργαστήριό σας μπορεί να εκραγεί.
Μια αμφιβολία. Κατά την προσθήκη του διαλύματος NaOH, εάν το PH φτάσει στο 11 πριν από την προσθήκη ολόκληρου του διαλύματος, πρέπει να σταματήσω την προσθήκη; Και αν προσθέσω περισσότερο από το διάλυμα NaOH, καθιστώντας το πολύ βασικό, θα υπάρξει πρόβλημα; Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Σε αυτή τη σύνθεση, μπορώ να χρησιμοποιήσω 95% αιθανόλη αντί για IPA; Πιστεύω ότι οποιαδήποτε καθαρή αλκοόλη θα μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά δεν βλάπτει να ρωτήσετε.
Ποια θα ήταν η δεύτερη και η τρίτη καλύτερη επιλογή σε σχέση με την ακετόνη; Έχω πρόβλημα να βρω ακετόνη.
Εάν δεν με ενδιαφέρει το α-έλαιο, μπορώ να παραλείψω την εξάτμιση του IPA για 30 λεπτά στους 80c; Πιστεύω πως ναι, διότι πηγαίνω κατευθείαν στο θειικό άλας.