Πρώτα απ' όλα, χρησιμοποιώ βενζόλιο 1 L για να διαλύσω 500g 2b4m, και δεν μπορεί να διαλυθεί πλήρως στην αρχή, οπότε το ζεσταίνω λίγο μέχρι να διαλυθεί, μετά από αυτό, το διάλυμα είναι ζεστό αλλά δεν βράζει. Χρησιμοποίησα φιάλη στρογγυλού πυθμένα 10L
2. Προετοιμάζω το διάλυμα NaOH aq (300g NaOH και 600ml νερό, ίσα ίσα για να διαλυθεί), το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το προσθέτω στο διάλυμα του μέρους 1. Αμέσως μόλις το προσθέσω με τη μία, βγαίνει λίγο βαθύ καφέ λάδι, μετά αρχίζω την ανάδευση, το όλο πράγμα γίνεται καφέ και βγάζει λίγο καπνό ( ελάχιστο), μετά μετράω αμέσως τη θερμοκρασία, είναι γύρω στους 40-45 βαθμούς. Και δεν σταματάω ποτέ το ανακάτεμα.
3. Ετοιμάζω 400γρ. MA.HCI, το πρόσθεσα σε πολύ μικρές δόσεις, περίπου 10-20γρ. κάθε φορά, μου πήρε περίπου 2 ώρες για να τελειώσω, επειδή κρατάω τη θερμοκρασία γύρω στους 45. Και μπορώ να δω ότι στον πυθμένα έχει NaCI συνεχίζει να συσσωρεύεται, και έχει κάποιες φυσαλίδες που προέρχονται από τον πυθμένα επίσης. Αφού πρόσθεσα όλο το MA.HCI, συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
4. Φιλτράρω το NaCI και το πλένω με νερό Δύο φορές, όλος ο διαλύτης είναι ακόμα σκούρος, μετά προχωρώ σε οξίνιση με 5:1 ακετόνη και HCI μέχρι το ph5, σταγόνα με βελόνα. Αλλά εξακολουθεί να είναι σκούρο.
Φοβάμαι ότι έκανα κάτι λάθος, στην πραγματικότητα, όσο στέλνω αυτή την απάντηση, αυτό το σκούρο διάλυμα είναι προς το παρόν κάθονται στο ψυγείο μου για 3-4 ώρες ήδη. Ζητώ πραγματικά βοήθεια σχετικά με αυτό, προσεύχομαι ότι θα μπορούσα να έχω κάποιο αποτέλεσμα αύριο, με τους καλύτερους χαιρετισμούς.