- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 39
η πρώτη μου δοκιμή για την παρασκευή l-pac, εδώ είναι η συνταγή μου δεν είμαι σίγουρος αν είναι όλα σωστά αλλά θα το δοκιμάσω έτσι κι αλλιώς.
2,5 λίτρα νερού.
87,50 γραμμάρια μελάσσας
Μαγιά και θρεπτικό
20ml βενζαλδεΰδης
75ml αιθέρα
Σε ένα δοχείο των 5 λίτρων μπαίνουν 2,5 λίτρα νερό και 87,50 γραμμάρια μελάσας,
κορεσμός πλύσης με καθαρό οξυγόνο,
Προσθέστε μαγιά και θρεπτικό και αφήστε να ζυμωθεί για 8 ώρες περίπου,
Μόλις η ζύμωση ολοκληρωθεί γρήγορα, προσθέστε 10ml βενζαλδεΰδης,
μετά από 4 ώρες περίπου προσθέστε άλλα 10ml βενζαλδεΰδης και αφήστε να ζυμωθεί για άλλες 12 ώρες ή περισσότερο,
Μόλις τελειώσει, αφαιρέστε τη μαγιά,
εκχυλίστε το l-pac με 50ml αιθέρα και στη συνέχεια 25ml αιθέρα,
συνδυάστε τον αιθέρα και αποστάξτε
συλλέγετε το l-pac;
Η θεωρητική απόδοση 10ml είναι 50% μετατροπή.
τα σχόλια εκτιμώνται και θα δημοσιεύσω τα αποτελέσματά μου μόλις τελειώσω.
2,5 λίτρα νερού.
87,50 γραμμάρια μελάσσας
Μαγιά και θρεπτικό
20ml βενζαλδεΰδης
75ml αιθέρα
Σε ένα δοχείο των 5 λίτρων μπαίνουν 2,5 λίτρα νερό και 87,50 γραμμάρια μελάσας,
κορεσμός πλύσης με καθαρό οξυγόνο,
Προσθέστε μαγιά και θρεπτικό και αφήστε να ζυμωθεί για 8 ώρες περίπου,
Μόλις η ζύμωση ολοκληρωθεί γρήγορα, προσθέστε 10ml βενζαλδεΰδης,
μετά από 4 ώρες περίπου προσθέστε άλλα 10ml βενζαλδεΰδης και αφήστε να ζυμωθεί για άλλες 12 ώρες ή περισσότερο,
Μόλις τελειώσει, αφαιρέστε τη μαγιά,
εκχυλίστε το l-pac με 50ml αιθέρα και στη συνέχεια 25ml αιθέρα,
συνδυάστε τον αιθέρα και αποστάξτε
συλλέγετε το l-pac;
Η θεωρητική απόδοση 10ml είναι 50% μετατροπή.
τα σχόλια εκτιμώνται και θα δημοσιεύσω τα αποτελέσματά μου μόλις τελειώσω.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 280
Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για αντίδραση συμπύκνωσης δύο αλδεϋδών. Βενζαλδεΰδη και - τι; Έτσι προστίθεται ακεταλδεΰδη και υπάρχει η δεύτερη. Ή Ακετόνη στο αυστριακό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που πούλησε ο θείος Fester (δεν λειτουργεί πραγματικά όπως τα περισσότερα από τα πράγματά του). Ή προστίθεται Πυρουβικό αυτό είναι μια πηγή ενέργειας για τη μαγιά και σχηματίζει Ακεταλδεΰδη κατά τη διαδικασία.
Έτσι, αν το κάνετε αυτό χωρίς μια δεύτερη Αλδεΰδη ή μια πρόδρομη ουσία της τότε θα χρειαστούν ΔΥΟ Βενζαλδεΰδες καθώς η Βενζαλδεΰδη + Βενζαλδεΰδη λειτουργεί επίσης αλλά φυσικά η μέγιστη απόδοση που μετράται από τη Βενζαλδεΰδη μειώνεται στο μισό.
Και η δεξτρόζη και η φρουκτόζη μπορούν να παρέχουν ενέργεια αλλά όχι αλδεΰδη στην αντίδραση.
Έτσι, αν το κάνετε αυτό χωρίς μια δεύτερη Αλδεΰδη ή μια πρόδρομη ουσία της τότε θα χρειαστούν ΔΥΟ Βενζαλδεΰδες καθώς η Βενζαλδεΰδη + Βενζαλδεΰδη λειτουργεί επίσης αλλά φυσικά η μέγιστη απόδοση που μετράται από τη Βενζαλδεΰδη μειώνεται στο μισό.
Και η δεξτρόζη και η φρουκτόζη μπορούν να παρέχουν ενέργεια αλλά όχι αλδεΰδη στην αντίδραση.
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 280
Το πυρουβικό νάτριο είναι το χρυσό πρότυπο. Το πυρουβικό ασβέστιο λειτουργεί επίσης. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεστε πάρα πολύ από αυτό, οπότε για σοβαρή παραγωγή η ακεταλδεΰδη είναι καταλληλότερη. Αν μπορείτε να αγοράσετε Παραλδεΰδη - είναι τέλεια, αποπολυμερίζεται εύκολα σε Ακεταλδεΰδη και είναι πολύ καλύτερη στο χειρισμό.
Με την ακεταλδεΰδη πρέπει να προσθέσετε μια πηγή ενέργειας όπως η σακχαρόζη ή η δεξτρόζη.
Το κόλπο με το πυροσταφυλικό είναι ότι δεν χρειάζεται τη ζύμωση της μαγιάς.
Με την ακεταλδεΰδη πρέπει να προσθέσετε μια πηγή ενέργειας όπως η σακχαρόζη ή η δεξτρόζη.
Το κόλπο με το πυροσταφυλικό είναι ότι δεν χρειάζεται τη ζύμωση της μαγιάς.