Nejprve použiji benzen 1 l k rozpuštění 500 g 2b4m a ten se nemůže na začátku úplně rozpustit, takže ho trochu zahřívám, dokud se nerozpustí, poté je roztok teplý, ale ne vařící. Použil jsem 10litrovou baňku s kulatým dnem
2. Připravím si aq roztok NaOH (300 g NaOH a 600 ml vody, jen tolik, aby se rozpustil), nechám ho vychladnout na pokojovou teplotu a pak ho přidám k roztoku části 1. V této baňce se roztok rozpustí. Hned po přidání najednou vystoupí nějaký tmavě hnědý olej, pak začnu míchat, celé to zhnědne a uvolní se trochu kouře ( jen málo), pak hned změřím teplotu, je kolem 40-45 stupňů. A nikdy nepřestávám míchat.
3. Připravím si 400 g MA.HCI, přidávám ho po velmi malých dávkách, vždy asi 10-20 g, trvalo mi to asi 2 hodiny, protože udržuji teplotu kolem 45. Vždycky jsem si připravila 400 g MA.HCI, přidávala jsem ho po velmi malých dávkách, vždy asi 10-20 g, trvalo mi to asi 2 hodiny. A vidím, že na dně se stále hromadí NaCI, a taky se tam objevují bublinky, které vycházejí ze dna. Poté, co jsem přidal všechen MA.HCI, míchám, dokud teplota sama neklesne.
4. Odfiltruji NaCI a dvakrát promyji vodou, celé rozpouštědlo je stále tmavé, pak pokračuji v okyselování acetonem a HCI v poměru 5:1 až do ph5, po kapkách jehlou. Ale stále tmavé.
Obávám se, že jsem něco udělal špatně, ostatně, dokud píšu tuto odpověď, ten tmavý roztok mi momentálně už 3-4 hodiny leží v lednici. Opravdu hledám pomoc ohledně toho, modlím se, abych zítra mohl mít nějaký výsledek, s pozdravem.