Най-лесният начин за приготвяне на амфетамин в кухнята

OutLaw

Don't buy from me
Resident
Reaction score
133
Синтез на фенилнитропропен в домашни условия: не би могло да бъде по-лесно

Основният прекурсор за синтез на амфетамин е фенилнитропропен.
Фенилнитропропенът се синтезира много лесно, което прави този метод за синтез на амфетамин най-популярен сред химиците.

Синтезът изисква:
  • Флакон (стъклена бутилка)
  • Кондензатор за обратен поток
  • Електрическа печка (за водна баня)

Пропорциите на веществата се измерват в кратни стойности, но се препоръчва реакторът да не се пълни повече от 2/3 от обема му.

Необходимите пропорции за колба от 1 л са:
  • Бензалдехид - 200 ml.
  • Нитроетан - 200 ml
  • n-бутиламин - 20 ml
  • Ледена оцетна киселина (GAA) - 50 ml
  • Изопропилов алкохол (IPA)

Реакцията е чувствителна към вода, затова е желателно реагентите да се съхраняват възможно най-сухи.
В колбата се добавят бензалдехидът, нитроетанът, катализаторът и GAA, разбърква се добре и се поставя на горещ котлон. Поставя се на слаб огън и се нагрява до 60ºС, като се разбърква. Можете да използвате водна баня за нагряване. Температурата в реактора може да се контролира с термометър или чрез докосване. Колбата трябва да е доста гореща при допир, но не трябва да има изгаряне на ръката ви. За този синтез не е необходимо охлаждане, можете просто да изключите нагревателя за известно време, докато температурата се върне към желаните параметри (~60ºC). Необходимо е да се разбърква периодично по време на реакцията, времето за синтез е 3-4 часа. По време на реакцията цветът се променя от светложълт до тъмночервен и остава прозрачен. След това реакционната смес се охлажда до стайна температура, изсипва се в чаша или буркан, разрежда се с 250 ml топла вода, покрива се с капак и се поставя във фризера за 2 часа. Когато се охлади, капакът се отваря и се разклаща леко, като се позволява циркулацията на свеж въздух.

Кристализацията настъпва бързо. Бурканът с кристалите отново се държи във фризера за поне 15 минути. След това трябва да счупите кристалите и да ги измиете със студена вода, докато изчезнат следите от оцет (2...3 пъти е достатъчно). След това се изплакват с малки количества много студен изопропилов алкохол, докато се отстранят примесите. Получените кристали се изсушават на въздух в продължение на минимум 10 часа. Съхранявайте фенилнитропропен в затворен съд в хладилник или на тъмно, хладно място.

Важно е да се знае!
  • Промиването с изопропилов алкохол трябва да се извършва при възможно най-ниска температура. Това ще намали загубите.
  • Поставете изопропиловия алкохол във фризера за 8 часа преди употреба.
  • Изплаквайте, докато филтратът стане безцветен.
  • Удобно е да се използва обикновена тънка кърпа като филтър, тъй като кристалите са доста големи.
  • Фенилнитропропенът има неприятна остра миризма и е разяждащ за кожата на ръцете и лицето.
  • Колкото по-тъмен е фенилнитропропенът, толкова повече примеси съдържа.

Фенилнитропропенът може да се рекристализира от изопропилов алкохол непосредствено преди началото на следната реакция.
За тази цел кристалите на фенилнитропропен се разтварят в изопропилов алкохол при температура 30 °С и разтворът се довежда до пренасищане. След това се замразява при най-ниската възможна температура до завършване на кристализацията. Филтрира се, когато кристализацията е завършена.
Фенилнитропропенът изсъхва на въздух, не е хигроскопичен (не абсорбира вода от въздуха).
Средният добив е 300 грама (~70 % от теоретичния добив).

Гледайте видео урока за синтез на фенилнитропропен за пълно разбиране:
https://bbgate.com/threads/1-phenyl-2-nitropropene-p2np-video-synthesis-from-benzaldehyde-and-nitroethane-henry-reaction.52/

Kvadprime

Don't buy from me
New Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
I have no access to n-Butylamin - but i have aniline (a lot, looooooot). What exits give aromatic amines as a base?

Beginner from China

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
Здравейте на всички. Аз съм от Китай. Английският ми език е много слаб. Затова някои преводи не са съвсем точни. Притеснявам се, че мога да купя грешен "материал". Така че някой може ли да ми каже CAS номера? По-долу ще публикувам последния списък на контролираните изделия. Моля, уведомете ме, ако има някакви алтернативи. Благодаря на всички.

Attachments

• 231BDp8KIb.pdf
    145.9 KB · Views: 995

diegoarmando

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Здравейте,
Аз съм noob и гледайки другото видео за синтеза на амфетамин виждам, че е възможно да се използва фосфорна киселина за подкиселяване на продукта. Някой опитвал ли е да го направи? Мога да намеря 85 % фосфорна киселина. Ако я използвам, колко фосфорна киселина ще ми е необходима? 1ml в 10ml ацетон като сярна киселина?

Благодаря ви предварително

TucoSalamanca.

Moderator in the Turkish section
Resident
Reaction score
28
Азотна киселина с концентрация 50% 1гр живак 10мл 50% азотна киселина

Bitfollow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Не съм сигурен, че резултатът е 3,5 г амфетамин?

nobodyname

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Може да е глупав въпрос, но тази рецепта за А-масло ли е?

wongivan

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
6
Как амфетаминът кристализира прозрачно?

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
402
Имате предвид метамфетамин? ето линк https://bbgate.com/media/methamphetamine-recrystallization.103/
MApjiubht2

Kylemalone1297

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Can I use naphtha as a solvent for extraction?

Kvadprime

Don't buy from me
New Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
Reading scientific literature two weeks ago came across a patent (it seems like it was a patent, not an article in a chemical journal) about the receipt of an alloy from the metal gallium and aluminum. And this alloy was recommended as a synthesis of hydrogen, instead of using aluminum amalgam. I think so if there is access to metal gallium (yes ... I know that it is very expensive in price, but it is not toxic, more precisely - not very toxic), can easily make a gallium nitrate and make an amalgami aluminum is similar to mercury nitrate. .. wonder if it will work? (translation from another laguage)