- Solutions
- 1
- Reaction score
- 424
Много ви благодаря за лесното и подробно описание на синтеза!
Какво ще кажете за водородния пероксид, може ли да бъде заменен? В днешно време това е наистина контролиран химикал, а е трудно да се синтезира сам. Той е основно като катализатор в реакцията между ледената оцетна киселина и 3-метил-4-фенил-3-бутен-2она, нали? Какъв би могъл да бъде добрият заместител?
Какво ще кажете за водородния пероксид, може ли да бъде заменен? В днешно време това е наистина контролиран химикал, а е трудно да се синтезира сам. Той е основно като катализатор в реакцията между ледената оцетна киселина и 3-метил-4-фенил-3-бутен-2она, нали? Какъв би могъл да бъде добрият заместител?
Last edited:
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 76
Перацидите ще работят (по-ниски добиви) Окисление на Байер-Вилигер. прочетете документа за разследването по-горе.
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Последния път получих 37,28 грама ацетоксифенилпропен от 52,77 грама MPB с пероцетна киселина, която направих от 30% H2O2 и ледена оцетна киселина, и 0,1 мола H2SO4. Тази пероцетна киселина престоя в шкафа ми три дни, преди да бъде използвана.
Но само 13,04 г P2P от тези 37,28 г ацетокси чрез хидрогениране на база (без нагряване, само разбъркване и пускане за 2,5 часа).
Но само 13,04 г P2P от тези 37,28 г ацетокси чрез хидрогениране на база (без нагряване, само разбъркване и пускане за 2,5 часа).
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 22