Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

Синтез на оксикодон от кодеин

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,479
Deals
1
1qrYg5RiLw

Въведение

В тази тема можете да научите най-лесния начин за синтезиране на оксикодон от кодеин. Съществуват няколко пътя за синтеза му с повече етапи, но тук описвам най-простия. Тази процедура се състои в това, че е безпроблемна и бърза и използва само много достъпни реактиви. Можете да намерите метода за извличане на кодеин в следните теми: "Извличане на кодеин от аналгетици, продавани без рецепта със студена вода" или тази "Синтез на морфин от кодеин".

Оборудване и стъклария.

Реагенти.

• 30 g кодеин.
  • ~500 mL дестилирана вода.
  • 192 g оцетна киселина.
  • 20 g натриев дихромат.
  • Амонячен разтвор (NH4OHaq).
  • 75 ml хлороформ (CHCl3).
  • Натриев хлорид (NaCl) (по избор).
  • 5% Pd/C (50% мокра вода, 3,0 g).
  • 6,0 g натриев хипофосфит (NaPO2H2).
  • 540 ml етилов ацетат.
Y2r7XBH6Ne

Температура на кипене: 454,92 °C при 760 mm Hg;
Температура на топене: 218-220 °C;
Молекулно тегло: 315,36 g/мол;
Плътност: 1,2164 g/ml (20 °C);
CAS номер: 76-42-6.

14-хидроксикодеинон от кодеин

1. Разтворете 30 g кодеин в 80 ml вода с 25 g оцетна киселина в 250 ml колба с кръгло дъно и я поставете на ледена водна баня при разбъркване.

2. Сега, когато е охладено, бавно вкарайте с пипета 20 g натриев дихромат в 25 mL вода. Разтворът веднага става млечно оранжев/жълт.

3. Сега отстранете леда и го поставете в маслената си баня върху горещ котлон, а отгоре монтирайте охлаждащия се с вода кондензатор. Аз използвах котлон с контролирана температура, така че просто набрах температурата на ~83 °C и се уверих, че тя ще остане там за ~20 мин. Ако поставите термометър в маслената баня, би трябвало да можете да постигнете приблизително същото. Горещината е вредна за опиатите, но не съм установил, че оставянето на маслото да се готви при 80-90 °C за 30 мин. е страшно вредно. Така или иначе, можете да разберете, че реакцията е завършена, когато няма повече промяна в цвета. Новият цвят трябва да е тъмнокафяв/червен
.
TLOkRz9b64
4. С пипета прелейте разтвора в делителна фуния, измийте колбата с малко вода и прелейте и нея. В колбата ще остане малко черна, неразтворима утайка. Не се притеснявайте за тази утайка.

5. Сега се базифицирайте с амоняк (NH4OHaq). Не е необходимо да сте точни, просто се уверете, че рН е над 10.

6. След това екстрахирайте три пъти х25 ml с хлороформ. Ако се получи емулсия, просто се заемете с нея, като добавите задно количество хлороформ или NaCl (това ще увеличи плътността на водния разтвор и ще раздели слоевете) и при всяко отделяне вземайте само неемулгирания хлороформ.

7. Вземете разтворите на хлороформ и екстрахирайте обратно с вода два пъти, за да се уверите, че не сте донесли неприятни Cr с продукта си. Продуктът е жълт, когато е разтворен в голямо количество разтворител, и тъмнокафяв/червен, когато е концентриран. Току-що превърнахте хидрокси групата на кодеина в кетон и поставихте хидрокси група под азотния мост.

8. Изпарете разтворителя
.

Оксикодон от 14-хидроксикодеинон

9. 14-хидроксикодеинон (4,98 g) и оцетна киселина (137 g) се добавят в реакционна колба (с 3 гърла, 250 mL), оборудвана с механична/магнитна бъркалка, фуния за добавяне, термодвойка/термометър и адаптер за подаване на азот. Системата се евакуира и колбата се пълни с азот.

10. Впоследствие се добавя 5% Pd/C (50% мокра вода, 3,0 g) на една порция в азотна атмосфера.

11. Докато сместа се разбърква за около 5 минути при температура на околната среда (22 ± 5 °C), се приготвя разтвор на натриев хипофосфит (6,0 g) в дейонизирана вода (25 g).

12. Водният разтвор на натриев хипофосфит се прехвърля във фунията за добавяне и се добавя към реакционната смес в продължение на около 30 минути, като се поддържа температура на съдържанието около 22 ± 5 °C. След това сместа се загрява до около 45 °C и се разбърква в продължение на около 1 час.

За да се определи завършеността на реакцията, от партидата се изтегля малка проба и пробата се филтрира през спринцов филтър в смес от етилов ацетат и наситен разтвор на натриев бикарбонат. След екстракцията органичният слой се концентрира до сухо и остатъкът се разтваря с мобилната фаза на HPLC. Определя се изчезването на 14-хидроксикодеинон. Ако се установи, че реакцията е непълна, партидата се разбърква за допълнителен период от 2 часа при 45 °C и HPLC проверката се извършва още веднъж.
Dg3YinPkOK
13. След като се установи, че реакцията е завършена, партидата се охлажда до температура на околната среда (22 ± 5 °C) в атмосфера на азот, а съдържанието се филтрира през филтрираща подложка Hyflo-Supercel (3,0 g, намокрена с вода).

14. Колбата и мокрият кек се изплакват с оцетна киселина (20 g). Филтратът се концентрира във вакуум в ротавап машина до почти сухо състояние при температура < 50 °C.

15. Остатъкът се разтваря с дейонизирана вода (50 g) и рН се коригира до 11,0-12,0 с 20% воден разтвор на KOH и концентриран амониев хидроксид (около 4 g).

16. След това сместа се екстрахира с етилов ацетат (4 x 135 ml) и комбинираните органични слоеве се концентрират до сухо във вакуума.
Получене суров оксикодон с HPLC чистота над 85 % в добив от 70,0 до 85,0 % (3,51 до 4,26 g).

Last edited by a moderator:

1thejew1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Как можем да променим първата стъпка към синтез о
14-циноилоксикодинон или N-фенетилморфин ? Лесно ли е да се направи

1thejew1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
От 14-хидроксикодинон можем ли да направим естерификация на канелена киселина , намерих статия за използване на свързващ агент за подпомагане на естерификацията на канелена киселина в сертифицирани реакции

1thejew1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Колко скъпо и трудно е да се набави pd/c

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,479
Deals
1
Вероятно да.
Можете да потърсите в Google цени

badgerbad

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Можем ли да използваме фосфат или кодеинът трябва да е свободна основа? Също така може ли DCM да се замени с хлороформ?

hockey34

Don't buy from me
Resident
Reaction score
1
Какво може да се използва вместо натриев дихромат?

Dope Amine

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Преди много години опитах хроматното окисление на кодеина и за съжаление то не работи. Най-добрият начин за получаване на 14-хидроксикодеинон от кодеин е да се окисли кодеинът до кодеинон и след това да се хидроксилира с MnSO4 или CuSO4 и натриев тиосулфат. Експериментални подробности за втората стъпка можете да намерите в помощната информация тук: https://pubs.acs.org/doi/10.1021/ja051682z

Синтезът на кодеинон е достъпен и чрез търсене

Rutherford_1

Don't buy from me
Member
Language
🇪🇸
Reaction score
4
така че от 30 грама кодеин получаваме 4,26 грама оксикодон? това трябва да бъде фосфат кодеин или свободна основа?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,479
Deals
1
Здравейте, свободна база.

mefistofeles

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
38
Сега някой да направи видеоклип, в който да синтезира това стъпка по стъпка 💀

mewnmewamine

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
36
Nitrogen is uneeded for this but do what you want ig
also theres a much higher yielding method thats totally catalytic.
just reflux codeine with PdCl2 then bubble air throo while using CuSO4 or MnSO4 as cat.
Can provide a writeup if anyone wishes i have tested and got upwards of 70% my first attempt and 80 on second (same method i used morphine rather than codeine to get oxymorphone)
T

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,479
Deals
1
Hi, what do you mean?

Post your method here or in a new topic of this section please.

View previous replies…

mewnmewamine

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
36
Oxymorphone (and codone just change morphine for codeine i just had it as the morphone cos its better anyway)

20g morphine was dissolved in 40ml water, slightly acidified with hcl and 1g PdCl was added the solution was then refluxed for 6hrs.

Next the palladium was filtered off and the acid filtrate was basified with NaOH. The hydromorphone base which separated was dissolved in a minimal amount of ethanol, acidified with hcl and the solvent removed in vacuo now i usually recrys from something like ethanol but as hydromorph*one* is a ketone, it can form a bisulfite adduct and ive had much success with that just quicker tho ig.

(for oxycodone swap with 12g dihydrocodeinone)

11.5g hydromorphone, 12.4g sodium thiosulfate and 4g MnSO4 is added to a solution of 2.6g CaH2PO4 in 150ml water this is stirred at highspeeds with a pump blowing air into the flask for 6hrs at 30-35°C then the solvent is removed in vacuo and to the solids is added 50ml ethanol the solution filtered and the ethanol removed in vacuo to leave oxymorphone

Can do oxidising faster if you have pure o2 running throo it tho havent acc attempted the oxycodone one myself ngl cos oxymorphones so much more fun... :3333 ^^^^w^^^^^

mewnmewamine

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
36
Oh source zhang 2005 JACS 14-Hydroxylation of Opiates: Catalytic Direct Autoxidation of Codeinone to 14-Hydroxycodeinone

mewnmewamine

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
36
for oxycodone swap the 20g morphine for 21g codeine and the 11.5g hydromorphone for 12g hydrocodone ^w^

I am planning on making a synthesis vid of both for yall i just dont have the funds right now

Blammo

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
36
Patton, can you comment on sodium dithionite being able to be used to reduce the hydroxycodeinone into the oxycodone?

It was reported in a book called Oxy, by Otto Snow iirc.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,479
Deals
1
Hello, probably yes if it was mentioned in its synthesis article. I don't know for sure.