- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 50
Здравейте, имам въпрос относно процеса на Санд Майер. Ще приключа ли с процеса, оставяйки ми само GBL, ако спра след стъпка 4 в частта за екстракция, тъй като изглежда, че всичко след това го превръща в GHB?
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,857
- Deals
- 1
Здравейте, Ако ви разбирам правилно, искате да получите GBL чрез реакция на Сандмайер. Да, можете да го получите на 4-та стъпка.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 2
- By Jeffrey B.
-
17 Jul
Съжалявам, че закъснявам, но имам подобен въпрос по отношение на този маршрут.
1. Дестилираме ли GBL направо от РМ в стъпка 1а? Ако е така, нашият GBL в азеотроп с вода ли е? И как би било възможно това, ако той е разтворим в неполярни разтворители?
2. Ако просто съберем продукта до стъпка 4 чрез екстракция с DCM от РМ (и може би чрез дестилация, както е споменато по-горе), би трябвало да можем да го превърнем в каквато и да е сол на GHB, която желаем, нали?
1. Дестилираме ли GBL направо от РМ в стъпка 1а? Ако е така, нашият GBL в азеотроп с вода ли е? И как би било възможно това, ако той е разтворим в неполярни разтворители?
2. Ако просто съберем продукта до стъпка 4 чрез екстракция с DCM от РМ (и може би чрез дестилация, както е споменато по-горе), би трябвало да можем да го превърнем в каквато и да е сол на GHB, която желаем, нали?
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,857
- Deals
- 1