Извличане на ефедрин от растения

Microogata

Don't buy from me
Resident
Reaction score
6

cesc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Здравейте. аз съм купил близо 1 кг на Xina, може би бих могъл да ви помогна

Reepicheep

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
2
Какво е xina? Имате ли връзка?

bigbadbear

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
9
Мога ли да използвам този метод?

1000 грама (1 кг) прах от ефедра

5000 ml вода

3000 ml бензин

100 грама готварска сол

20 грама сода каустик

100 ml концентрирана сярна киселина

1000 ml ксилол

метод:

Накисване на праха в смес от вода, бензин, сол и сода в продължение на 24 часа

Разтворът се прецежда и се прехвърля в резервоара

Добавят се сярна киселина, сол и ксилол

Загряване при температура под 50 градуса по Целзий за 2-3 часа

Отделяне и изсушаване на утайката, съдържаща ефедрин

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
34

През следващите месеци ще направя опит за екстракция и ще публикувам резултатите.

nobody66

Don't buy from me
Member
Reaction score
2
Здравей, братко, вече ли си го пробвал? Какъв е резултатът? Успял ли си да се справиш с този метод?

roshan

Don't buy from me
Member
Reaction score
1

Мога ли да използвам Ephedra gerardiana?

9-Tryptophan

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
2
Deals
8
Поръчах 250 г Ма Хуанг и тествах обикновената екстракция с 25 г.

Натроших го на прах в блендера и екстрахирах 1 част с етанол и 1 част с IPA, изсуших и двата екстракта при около 30°C и както се очакваше, и двата екстракта бяха зелени от хлорофил и след концентриране и замразяване не се случи нищо, а след изпаряване не остана бял прах, а по-скоро вискозно зелено масло.

Помислих си, че ако извлека това масло с нафта и го разбъркам добре, мога да получа ефедрин от него. При замразяването обаче не се случи нищо, а след като нафтата се изпари, остана само черна катранена утайка.

Последното, което опитах, беше да го разтворя в малко нафта и да го утая с ацетон, но и това не се получи.

Възможно е и китайците да са ми изпратили глупости, но поне прилича на Ephedra sinica.

DrGodMan

Don't buy from me
Resident
Reaction score
3
Неполярни разтворители
петрол => неполярен разтворител ?

Irving Langmuir

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
Преди известно време опитах киселинно-основна екстракция на ефедра дистахия, защото етаноловата екстракция разтваря хлорофила и други боклуци.

Изглежда, че се получи, тъй като ми остана бял прах, но в твърде малко количество, за да бъде той реален източник на ефедрин.

Ефедрата, която получих, вероятно не съдържаше много ефедрин и аз го очаквах, или работата ми беше гадна.

За тези, които се интересуват, ето един документ за свойствата на различните соли на ефедрина

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/jps.20927

Nikolas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
4
Здравейте, приятели, разполагам с екстракт от ефедра, наличен както в прахообразна, така и в течна форма. Мога ли да извлека ефедрин от екстракт от ефедра? Какъв метод препоръчвате? Трябва ли да е сух прах от растението?

lapgan1

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
4
Здравейте, мога ли да използвам белия прах от стъпка 1в, получен по втория начин на екстракция, за синтезиране на метамфетамин?

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
100
Извличането на ефедрин от Ephedra vulgaris е сравнително лесно. Листата на растението се изсушават и след това се смилат на прах.

След това този прах може да се добави към вода и да се свари, за да се получи екстракт. Ефедринът се утаява от разтвора и може да се събере и изсуши за по-късна употреба.

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
100
Ето едно лесно за следване ръководство стъпка по стъпка от растението до потенцията
5.1 Подготовка на растителен материал
- Събиране на реколтата: Изберете зрели растения от споменатите по-рано източници, като се уверите, че са свободни от замърсители.
- Почистване: Почистете старателно растителния материал, за да отстраните замърсяванията и остатъците.
- Изсушаване: Изсушете растителния материал, за да намалите съдържанието на влага, което е от решаващо значение за процеса на извличане.

5.2 Раздробяване
- Смилане: Смелете изсушения растителен материал на фин прах, за да увеличите повърхностната площ за по-добра екстракция.

5.3 Метод на екстракция
- Избор на разтворител: Изберете подходящ разтворител, като метанол или етанол, който може ефективно да разтвори ефедрина.
- Смесване: Смесете растителния прах с разтворителя в подходящ съд, като осигурите цялостен контакт между разтворителя и растителния материал.
- Отвара: Загрейте сместа внимателно, за да улесните процеса на екстракция. Следете температурата, за да избегнете разграждането на ефедрина.

5.4 Филтриране
- Разделяне: Отделяйте от водата, за да не се разпадне, ако е необходимо: След приключване на екстракцията отделете течността от твърдия растителен остатък чрез филтриране. Използвайте филтърна хартия или плат, за да се уверите, че се получава бистра течност.

5.5 Изпаряване
- Концентрация: Изпарете разтворителя от течния екстракт, за да концентрирате ефедрина. Това може да се направи с помощта на ротационен изпарител или чрез леко нагряване под аспиратор.

5.6 Кристализация
- Охлаждане: Охлажда се концентрираният разтвор, за да се подпомогне кристализацията на ефедрина.
- Филтриране на кристалите: След като се образуват кристали, те се филтрират чрез вакуумна филтрация, за да се получат чисти кристали ефедрин.

5.7 Изсушаване и претегляне
- Сушене: Изсушете добре кристалите на ефедрина, за да отстраните остатъчния разтворител.
- Претегляне: Претеглете екстрахирания ефедрин, за да определите добива от процеса на екстракция.

5.8 Контрол на качеството
- Изпитване: Извършете тестове, като тънкослойна хроматография (TLC) или високоефективна течна хроматография (HPLC), за да потвърдите наличието и чистотата на ефедрин в екстракта.

pigs4you

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
1
What I don't understand is the crystallization.. .. I have never been able to achieve this!!

pigs4you

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
1
I even have a vaccum ethanol extractor, but Im afraid its getting too hot and destroying the ephedrine.

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
100
Slow and low, slow and low.

pigs4you

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Low temp? All I get is green crusty

four4jhon

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Имам нужда от метамфетамин

Bmth

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Моля, помогнете Купих малко количество растения ма хуанг, За да се наложи да свърши след като се надуе с Hcl газ, произвеждайки твърдо вещество, но не и кристал (различно от извличането на хапчето) Опитах се да опитам малко по-малко горчив вкус за разлика от псевдоефедрина от хапчето? Това наистина ли е растението епедра, което купих, или е просто плевел 😂
FKdOimpUln

Last edited by a moderator:

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,127
Deals
1
Въпросът ви е неясен. Бих искал да ви помогна, но сте написали въпрос, на който не може да се отговори.
Купих някакво растение и получавам това. Добре ли е или не? Опитайте се да прочетете съобщението си и се замислете как някой може да разбере ума и начина ви на мислене? Всеки ден се сблъсквам с такива объркани обясненияһттр://....

Bmth

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Съжалявам, господин Патън, просто прескочете това за моя въпрос и съжалявам за лошия си/недобър английски език 🙏

QAZ123123

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
1
1. Ephedrine can be extracted from Ephedra. Cut the stems and branches of Ephedra into 2-4 cm lengths, add 7 times the amount of water, soak and boil 5 times with 0.15MPA hot press for a total of 16 hours to obtain an aqueous solution containing total alkaloids of Ephedra. After the decoction is alkalized to pH 12 with sodium hydroxide, extract it with 2 times the amount of toluene at 60-70°C. Add 2% oxalic acid solution to the toluene extract to make the pH of the toluene layer 7, transfer the total alkaloids in the toluene extract to the oxalic acid solution, separate the toluene layer, and obtain a dilute oxalate solution of total alkaloids of Ephedra. Concentrate the dilute oxalic acid solution containing alkaloids at 70°C under reduced pressure and cool to 30°C. The solubility of ephedrine oxalate in water is relatively low, and the mother liquor contains pseudoephedrine oxalate.
2. Add 8-10 times water and 1.5% activated carbon, boil, filter, and add calcium chloride solution to the filtrate under stirring until no precipitation or turbidity occurs to obtain ephedrine hydrochloride solution. Then add sodium sulfide solution to pH 7.5-8, and precipitate impurities such as calcium oxalate and iron sulfide. After filtering, take the supernatant and add hydrochloric acid to adjust the pH to 6-6.5, filter, reduce the pressure and concentrate the solution, cool to 30°C, crystallize, centrifuge, and dry to obtain the finished product.
3. Alkalize the mother liquor containing pseudoephedrine oxalate with sodium hydroxide to separate pseudoephedrine, and then acylate, transfer, hydrolyze, and neutralize to obtain ephedrine oxalate crystals, and then treat as above to obtain ephedrine hydrochloride.
Is this method okay?