Question Li neden bronz üretmedi?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Shakenbake yöntemini deniyorum. Daha önceki denemelerimde lityumlarla bronz üretirken hiç zorlanmamıştım ve kısa sürede oluşmuştu, bu sefer sadece 100 ml eter koydum 1 saatten fazla oldu ama bronz oluşmadı neden? Lityumu sıkıştırmadım, bundan dolayı olabilir mi?

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,104
Deals
1
Bize tam olarak ne yaptığınızı anlatacaksınız. Başlamak için seyrelttiniz, bu yüzden muhtemelen reaksiyonu ateşlemek için ısıtılması gerekiyor

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Lütfen hangi adımları attığınızı detaylandırın. Bu şekilde daha iyi yardımcı olabiliriz. Lityum, kullanılmadan önce çok uzun süre atmosferde kalmış gibi siyah görünüyor. AA'dan aldığınız lityumu kullanmadan önce bir çözücü içinde mi saklıyorsunuz? Parafin yağı bunun için iyidir.

Li'yi sıkıştırmak derken neyi kastediyorsunuz?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Her zaman yaptığım gibi şişeye 90g amonyum sülfat 60g sodyum hidroksit 400ml eter ekledim ve 400ml eter lityumu aksine hava geçirmez bir kaba koydum.çözücü içinde bekletmesem bile sorun olmuyordu bronz üretiyordu.işlem sonucunda şişeden çıkan sıvı normalde kaygan olur bu sefer olmadı.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Reaksiyonu başlatmak için şişeye biraz ısı vermeniz gerekebilir. Amonyak gazını yukarıda tutmak için basınca ihtiyacınız var. Amonyak sülfatı nitrat ile değiştirmeyi deneyin. Küçük bir saç kurutma makinesi işinizi görecektir. Sürecin bir videosunu kaydedin ve burada paylaşın.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,104
Deals
1
Nitrat yerine sülfat kullanabileceğinizi bilmiyordum, bu yüzden araştırdım. Sülfat reaksiyonunu ateşlemek için daha fazla enerji gerekiyor.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Ben olsam sülfatla 180 grama kadar çıkardım. Haklısınız, daha fazlası gerekiyor.

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Patlama riski nedeniyle amonyum nitrat kullanmaktan korkuyorum. Amonyak, amonyum sülfat ile başarılı bir şekilde üretiliyor, sanırım 120 dakika sonra çıkan gaz elleri ve gözleri yakıyor. Bronzlar oluştuktan sonra efedrin ile birlikte 60g sülfat ekliyorum bunu nasıl süzmeliyim? Teşekkürler arkadaşlar