Bu basit SnB yönteminin nesi var?

hirozaru

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Bu basit SnB yönteminin nesi yanlış?

01 - Temizlenmiş ve kurutulmuş 600ml ya da 1L kola şişesi kullanıyorum.
02 - 50g AmonyumNitrat tozu ekliyorum (soğuk paketlerden çıkarılmış ve öğütülmüş)
03 - 13 g hap içeriğini karıştırıyorum, bu da 30 mg PSE'de 48 hap = 1,44 g
04 - 600 ml'lik bir şişe için 250 ml veya 1L'lik bir şişe için 400 ml beyaz gaz ekliyorum.
05 - Bir pili kesip açıyorum, Panasonic Lityum AA veya CR123A 3V pil
06 - Lityumu hızlıca diğerlerinden ayırın ve akünün içine çekin. Küçük kareler halinde kesmem söylendi ama acele ettiğim için bazen birkaç parça halinde kesiyorum. Metal keski ile kesemem, değil mi?
07 - NaOH eklemeden önce iyice çalkalıyorum (50g da).
08 - Tekrar çalkalıyorum
09 - birkaç dakika sonra hiçbir reaksiyon görmezsem. 5 ml su eklerim.
10 - bir şeylerin içeride hareket etmeye başlaması genellikle 60 saniyeden az sürer.
11 - Etrafta hareket eden tonlarca yeni turuncu şey görüyorum. bazen lityum yanıyor. ayrıca altın külçeler ortaya çıktı.
12 - Şişenin basıncını bastırarak test ediyorum
13 - gerçekten sert olduğunda; hızlıca havalandırarak bir miktar basıncın çıkmasına izin veriyorum.
14 - 15 dakikadan az bir süre sonra şişe dibinden delindi ve sıvının çoğu kayboldu.
15 - Biraz biriktirmeyi ve HCl ile gazlamayı denedim ama hiçbir şey net bir şekilde çökmedi.
16 - Verim sıfır/null.

Alternatif:
- Bazen önce yakıttaki lityumu hazırlıyorum ve daha sonra NH₄NO₃ + hap içeriği ekliyorum.
- Tabanı güçlendirmek için Gorilla bant kullanmayı denedim.
- İçeride her zaman hareket etmek için manyetik bir karıştırıcı deneyebilir miyim? Farklı bir Reaksiyon Kabına ihtiyacım olacak.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,209
Deals
1
Bence çok fazla. Bir dahaki sefere bu tarifi alıp yakarak başlayın. Sonra sana verdiğim tarifi kullan. Git bir kamyon bul. Başparmağınızla lastiğe bastırın. Bu 100 psi eder. Şişenin bu kadar sertleşmesi gerekiyor. Boyu bir santim uzayıncaya kadar havalandırma yapmayın.

Joyboy56

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Detaylı anlatabilir misin kardeşim?

dean454545

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Onu öldürmeye ya da en azından yakmaya mı çalışıyorsunuz? Kamyon lastiği psi ile gazoz şişesi psi'sini karşılaştırmayın. Sadece gidip çelik bir yangın söndürücü alın ve üstünü açıp içini boşaltın ve temiz olduğunu düşündüğünüzde gerçekten iyice temizleyin. Tamamen kuru olduğundan emin olun, hatta tüm suyun gittiğinden emin olmak için 250 derecede bir saat kadar fırına koyun. Daha sonra üst kısma bağlı olan boruyu bağlandığı yerden biraz kesin. sonra üst valfi ayırın ve onu da iyice temizleyin. Sonra kuru yangın söndürücünüzü alın ve soğuk paketinizi ve ardından yakıtınızı koyun ve su eklemenize gerek yoktur, ancak lityumu eklemeden önce yapmanız gerekiyorsa, su dibe gideceğinden ve lityum üstte yüzeceğinden şimdi yapın. Lityum ekledikten sonra asla su eklemeyin. daha sonra hap tozunuzu alın, lityumunuzu ekleyin ve üstünü takmaya hazır hale getirin, ancak bunu yapmadan önce kül suyunuzu ekleyin ve ardından üstünü vidalayın ve bir iki kez döndürün, yaklaşık 1 dakika bekleyin ve içinde olabilecek oksijeni dışarı atmak için boşaltmaya basın. Daha sonra kaynar su dolu bir tencereye koyun ve psi göstergesini izleyin, saat 12 yönünde yeşile döndüğünde alın ve bir kova buz ve tuzlu suya daldırın, psi tahliye tarafına düşene kadar sonra tekrar yeşile dönene kadar sallamaya başlayın. Sonra dışarı çıkın ve havalandırın ve sonra boşaltın ve gerisini bilmelisiniz

hirozaru

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Bu çok yardımcı oldu. Ben de aynı talimatları takip ediyorum. Aynı tarifi siz bana göndermeden önce burada da bulmuştum. gerçekten çok faydalı detaylar var.
Adımları basit bir şekilde yazmak ve şişenin neden kırıldığını anlamak istedim.

ama ayrı bir sohbette, şişeyi kıranın basınç değil lityum olduğunu anladım.

Başka neleri kaçırmış olabileceğimi yakalamak için tarifi tekrar okuyacağım.

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
176
Bu konuda yorum yaptığımı sanıyordum... belki de başka bir yorumdur.
Her neyse, siz (veya bu konuda başka biri) hala bunun üzerinde çalışıyorsanız ve yardıma ihtiyacınız varsa bana bir pm gönderin, size koçluk yapmaya çalışacağım. Kötü veya eksik talimatlar/tarifler ve yeni bir arının kullanımı ile karavanları doğaçlama yapmaya çalışmak bir yana, tüm bu şey gerçekten başlamak için en iyi fikir değil. Burada tam olarak ne yapmaya çalıştığınızı ve reaksiyonun farklı aşamalarının neye benzediğini anlamanın ne kadar önemli olduğunu yeterince vurgulayamıyorum. Sadece malzemeleri ekleme sırası ve tekniği, bunun iyi çalışıp çalışmadığının, hiç çalışıp çalışmadığının ya da sadece tutuşup ortalığı karıştırıp karıştırmadığının tek faktörü olabilir.

İkinci denememde bunu başarabildiğim için ne kadar şanslı olduğumun farkındayım çünkü o zamandan beri deneyi yaklaşık bir düzine kez tekrarlamaya çalıştım ve yarısından çoğunda bir şekilde başarısız oldum. Bu reaksiyona gevşek ve özensiz bir şekilde yaklaşmanın ne kadar ılımlı olduğunu neredeyse başarılardan ve epik başarısızlıklardan zor yoldan öğrendiğimi söyleyebilirsiniz. Kendinize bir iyilik yapın ve bunu evde ya da en azından [tamamen] kapalı alanlarda denemeyin ve bir yangını söndürmek, gazları derhal boşaltmak ve çözücülerdeki haşlayıcı sıcak asitleri veya bazları temizlemek için güvenlik önlemleri ve hazırlıkları yapın... ve dikkat edilmesi gereken lityum da var. Yağmurlu veya çok nemli bir günde bu işe kalkışmasanız iyi olur. Bir kova kum veya bir kova soğuk su ve ıslatılmış bir havlu düşünün... giriş/çıkış için büyük bir fan... KKD - maske, eldiven vb. Muhtemelen zamanın %99'unda bunlara ihtiyacınız olmayacaktır, ancak eninde sonunda elinizin altında olmasını istediğiniz o %1 olacaktır.

GhostChemist

Expert
Language
🇬🇧
Reaction score
246
The command work on Birch method
Results will be soon