- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 5
Bu basit SnB yönteminin nesi yanlış?
01 - Temizlenmiş ve kurutulmuş 600ml ya da 1L kola şişesi kullanıyorum.
02 - 50g AmonyumNitrat tozu ekliyorum (soğuk paketlerden çıkarılmış ve öğütülmüş)
03 - 13 g hap içeriğini karıştırıyorum, bu da 30 mg PSE'de 48 hap = 1,44 g
04 - 600 ml'lik bir şişe için 250 ml veya 1L'lik bir şişe için 400 ml beyaz gaz ekliyorum.
05 - Bir pili kesip açıyorum, Panasonic Lityum AA veya CR123A 3V pil
06 - Lityumu hızlıca diğerlerinden ayırın ve akünün içine çekin. Küçük kareler halinde kesmem söylendi ama acele ettiğim için bazen birkaç parça halinde kesiyorum. Metal keski ile kesemem, değil mi?
07 - NaOH eklemeden önce iyice çalkalıyorum (50g da).
08 - Tekrar çalkalıyorum
09 - birkaç dakika sonra hiçbir reaksiyon görmezsem. 5 ml su eklerim.
10 - bir şeylerin içeride hareket etmeye başlaması genellikle 60 saniyeden az sürer.
11 - Etrafta hareket eden tonlarca yeni turuncu şey görüyorum. bazen lityum yanıyor. ayrıca altın külçeler ortaya çıktı.
12 - Şişenin basıncını bastırarak test ediyorum
13 - gerçekten sert olduğunda; hızlıca havalandırarak bir miktar basıncın çıkmasına izin veriyorum.
14 - 15 dakikadan az bir süre sonra şişe dibinden delindi ve sıvının çoğu kayboldu.
15 - Biraz biriktirmeyi ve HCl ile gazlamayı denedim ama hiçbir şey net bir şekilde çökmedi.
16 - Verim sıfır/null.
Alternatif:
- Bazen önce yakıttaki lityumu hazırlıyorum ve daha sonra NH₄NO₃ + hap içeriği ekliyorum.
- Tabanı güçlendirmek için Gorilla bant kullanmayı denedim.
- İçeride her zaman hareket etmek için manyetik bir karıştırıcı deneyebilir miyim? Farklı bir Reaksiyon Kabına ihtiyacım olacak.
01 - Temizlenmiş ve kurutulmuş 600ml ya da 1L kola şişesi kullanıyorum.
02 - 50g AmonyumNitrat tozu ekliyorum (soğuk paketlerden çıkarılmış ve öğütülmüş)
03 - 13 g hap içeriğini karıştırıyorum, bu da 30 mg PSE'de 48 hap = 1,44 g
04 - 600 ml'lik bir şişe için 250 ml veya 1L'lik bir şişe için 400 ml beyaz gaz ekliyorum.
05 - Bir pili kesip açıyorum, Panasonic Lityum AA veya CR123A 3V pil
06 - Lityumu hızlıca diğerlerinden ayırın ve akünün içine çekin. Küçük kareler halinde kesmem söylendi ama acele ettiğim için bazen birkaç parça halinde kesiyorum. Metal keski ile kesemem, değil mi?
07 - NaOH eklemeden önce iyice çalkalıyorum (50g da).
08 - Tekrar çalkalıyorum
09 - birkaç dakika sonra hiçbir reaksiyon görmezsem. 5 ml su eklerim.
10 - bir şeylerin içeride hareket etmeye başlaması genellikle 60 saniyeden az sürer.
11 - Etrafta hareket eden tonlarca yeni turuncu şey görüyorum. bazen lityum yanıyor. ayrıca altın külçeler ortaya çıktı.
12 - Şişenin basıncını bastırarak test ediyorum
13 - gerçekten sert olduğunda; hızlıca havalandırarak bir miktar basıncın çıkmasına izin veriyorum.
14 - 15 dakikadan az bir süre sonra şişe dibinden delindi ve sıvının çoğu kayboldu.
15 - Biraz biriktirmeyi ve HCl ile gazlamayı denedim ama hiçbir şey net bir şekilde çökmedi.
16 - Verim sıfır/null.
Alternatif:
- Bazen önce yakıttaki lityumu hazırlıyorum ve daha sonra NH₄NO₃ + hap içeriği ekliyorum.
- Tabanı güçlendirmek için Gorilla bant kullanmayı denedim.
- İçeride her zaman hareket etmek için manyetik bir karıştırıcı deneyebilir miyim? Farklı bir Reaksiyon Kabına ihtiyacım olacak.