P2P'den Amph'ye bu reaksiyon yöntemini birkaç kez denedim çünkü bana %80'e kadar verim sağlayacağı söylendi ve size bunun tamamen saçmalık olduğunu ve verimin gülünç derecede düşük olduğunu söyleyebilirim. Daha önce de söylediğim gibi alkali koşullar ilk adım için uygun olmadığından P2NP üzerinde iyi çalışmayacağından eminim.
Asidik Al/Hg elbette iyi verimle çalışıyor ancak reaksiyon hacmi büyük ve reaksiyon o kadar şiddetli ki, bir seferde 100 g Amph'den fazlasını işlemeye cesaret eden kimseyi tanımıyorum (ve bunlar bazen her şeyi tavana uçurduğunu da bildirdiler - bu nedenle sadece dışarıda yaptılar),
Al/Ni ve asit, bu sadece başka bir Urushibara varyasyonu, asit Al'den hidrojen üretiyor ve bu da nanopartikül formunda olması gereken Ni'yi şarj etmesi gerekiyor ve teorik olarak elbette işe yarıyor ama dürüst olmak gerekirse, basınçlı bir kap, yüksek saflıkta reaktifler ve büyük bir şans olmadan işe yaradığını göremiyorum.
Dolayısıyla, bazik (alkali) olarak başlayan P2NP'yi indirgemeye yönelik herhangi bir reaksiyonun verimi çok düşük olacaktır (bu durum, kullanılmadan önce 800 °C'ye kadar kalsifiye edilmiş silika jel formunda büyük miktarda SiO eklenerek düzeltilmediği sürece. Kesinlikle susuz koşullar. Bu bir bulamaç reaksiyonu olacaktır ancak Michaels yan reaksiyonunun gerçekleşmesini engeller. (SiO için 800 °C mikrodalga fırında kolaydır.)
Geriye bu sistemin ortaya çıkan Nitro-Alkanı azaltıp azaltmayacağı sorusu kalıyor. Bunu bilmiyorum.
Ancak CuCl2 veya Sülfatın SiO üzerine çökeltilmesi ve bunun kalsine edilmesi ve ardından metanol/ksilen içinde P2NP eklenmesi, kaynama noktasına kadar ısıtılması ve NaBH4'ün porsiyonlar halinde, 4 ila 5 molar eşdeğerde eklenmesi denemeye değer olacaktır.
Bunun işe yaradığını düşünüyorum çünkü NaBH4 yüksek sıcaklıklarda metanol ile çift bağ indirgemesi için mükemmel şekilde uygun olan bir ek bileşik oluşturuyor, silika jel yan reaksiyonu önlüyor ve Bakır Nitro indirgemesini mümkün kılıyor.
Yine de silika jel üzerinde Cu2FeO4 nanopartikülleri kullanmak (hazırlık basittir) daha iyi bir seçim olacaktır.
Ama NaBH4 içermeyen bir şey istiyorsunuz, tamam, söylendiği gibi iyi çalışan SnCl2/HCl var ve SnCl2 kalay ve HCl'den yerinde hazırlanabilir.
Daha sonra nitroyu başka bir şeyle indirgeyin, birkaç olası yol var, ancak ne yazık ki reaksiyonlar sadece birileri öyle yazdığı için veya çok kolay oldukları ve sadece eldekileri kullandıkları için gerçekten işe yaramaları istendiği için çalışmıyor. Geçmişte ben de bu tuzağa düştüm ve sonunda para, zaman ve öncül israfından pişmanlık duydum ve havadan sudan uydurma tepkimeler ve biraz bilgi ama çokça hayal ürünü sonuçlar elde edip bunu gerçekten yapmış gibi internet panolarında yayınlayan (veya adlarında genellikle "iletişim" veya "mektuplar" bulunan ikinci veya üçüncü kademe dergilerde makaleler yazan) koltuk kimyagerlerine karşı alevli bir nefret geliştirdim.
Umarım P2NP indirgemesinin koşullara, sıcaklığa, çözücülere ve indirgeyici maddenin ne olduğuna bağlı olarak çok sayıda farklı bileşikle sonuçlanabileceğinin farkındasınızdır. SnCl2'nin metanol veya etanolde tamamen farklı bir ürün vermesi (alkillenmiş) ve bunu alkan veren etil asetatta yapması gibi. Ciddi analitik ekipman ve beceriler olmadan sorun giderme bu nedenle neredeyse mümkün değildir.
Aklımda nitroalkenleri, alkan oksimlerini, nitrilleri ve daha fazlasını indirgemek için çok umut verici olduğuna inandığım başka bir yol var, ancak bunu önce kendim denemek istiyorum, üzgünüm. Yine de not edilebilirse sonuçları halka açıklayacağım, her zaman yaptığım gibi. Yine de önce biraz P2NP'ye ihtiyacım var, AB'de 50 g veya 100 g bağışlamak isteyen varsa hayır demem. Bir şey satmazsanız pahalı bir hobi ve ben satmıyorum. Şikayet etmiyorum, sadece gerçek bu.