Doğru yol, borudan geçirmek ve ucunda bir geri tepme önleyici bulundurmaktır.
Dışarıya hortum/boru olsa da sıkışmadığı sürece yeterli olacaktır.
Hidrojen havadan daha hafiftir. Bir helyum balonu düşünün. Eminim herkes bir helyum balonu kaybetme deneyimi yaşamıştır.
Balonu bıraktıktan 3 saniye sonrasını düşünün.
Balon şimdi nerede?
Balonu geri alabiliyor musunuz?
Balon patlama tehlikesini temsil ediyor mu? Çevrenizi ne kadar çabuk terk etti?
Gökyüzüne giden yolu engellememek en iyisi olacaktır.
Çalıştığınız odada birikmesine izin vermeyin.
Çoğu reaksiyonda, basınç birikimini/patlamaları önlemek için kapalı bir sisteme sahip olmak gerekmez.
Basınçlı kapların olduğu bir basınç bombası yapmadığınız sürece.
Ben olsam balon kullanmazdım. Hortum veya boru kullanın. Eğer küçük bir dismetre ise bu yüksek basınç kalın duvarlara ihtiyacınız olduğu anlamına gelir.
Ama eğer aspiratörünüz büyükse, sadece gaz akışını yönlendiriyorsunuz demektir.
Mutfak aspiratörünüz doğrudan dışarı çıkıyorsa bu da sorun değildir.
Bazı banyolar havayı sadece çatıya gönderir, ancak bir cigerrettte sahip olmak için çatıya çıkmadığınız sürece iyi olmalısınız.
Fanların açık olması bile gerekmez. Eğer dışarı çıkıyorsa.. Sadece hortumu biraz yukarı kaldırın. Ya da doğrudan yukarı çıkabileceği bir yere. Hidrojenin kokusu olduğunu sanmıyorum. Yanılıyor olabilirim.
Çok fazla hidrojen üretilirse, sıvı çözücünün bir kısmını da beraberinde taşıyabilir. Birlikte buharlaşır. Eğer bu koku varsa, büyük ölçekte hesaba katmak için ayarlamalar yapmanız gerekir.
Neyle uğraştığınızı bilmek için her şeyi kukla gibi çalıştırmanızı öneririm.
. daha küçük tepki, sorunları daha küçük hale getirir. O zaman gerçekten neye ihtiyacınız olduğuna karar verebilirsiniz.
Hidrojen, ateşleme kaynağı olmadığı sürece açık havada oldukça güvenlidir.
www.osha.gov
Endişelenmeniz gereken aşağı inen ve oyalanan gazlardır çünkü orada olduğunu bile bilmiyorsunuz.
Eğer küçük bir testten sonra kokuyorsa. Gazı temizlemeniz gerekecektir.
Burada bir kişinin su asporatörünü temizleyici olarak kullandığı bir video var. Kapağı kapatmanız gerekecek. Ve hidrojeni hala dışarıya yönlendirmek için kapaktan boru.
Güvende kalın