Question Haloform Reaksiyonu ile Propiyonik Asit

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Bu konuda iyi bir yazısı olan var mı?

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Daha da kolay bir yol bulundu...

1L 1M Propiyonik Asit yapmak için 2M Sodyum veya Kalsiyum Propiyonat Çözeltisine 500ml 2M HCl ekleyin

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Katalizör olarak manganez(II)-propiyonat varlığında propiyonik asit oluşturmak için propiyonaldehitin atmosferik oksijen ile sıvı faz oksidasyonu

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Yüz gram (125 cc., 1,7 mol) n-propil alkol, b.p. 96-96,6°, cıva contalı bir karıştırıcı (Not 1), bir damlatma hunisi ve 45°'lik bir açıyla ayarlanmış 60 cm'lik bir ampul kondansatör (Not 2) ile donatılmış 2 litrelik üç boyunlu, yuvarlak tabanlı bir şişeye yerleştirilir. Bu kondansatörde 60°'lik su sirkülasyonu sağlanır. Aşağı doğru damıtma için ayarlanmış bir kondansatör ilk kondansatörün üstüne bağlanır. Soğuk su ikinci kondansatörde dolaşır. Bir adaptör vasıtasıyla, ikinci kondansatörün alt ucu buzlu su ile soğutulan bir alıcıya takılır.
Şişedeki alkol kaynama noktasına kadar ısıtılır, karıştırılır ve 164 g. (0,56 mol) potasyum dikromat, 120 cc. konsantre sülfürik asit (2,2 mol) ve 1 l. su karışımı damlatma hunisinden eklenir. Ekleme işlemi yaklaşık otuz dakika sürer ve bu süre boyunca şişenin içeriği kuvvetli bir şekilde kaynamaya devam eder. Tüm oksitleyici karışım eklendikten sonra, aldehitin son kısmını damıtmak için şişenin içeriği on beş dakika kaynatılır. Alıcıda toplanan propiyonaldehit 5 g. susuz sodyum sülfat ile kurutulur ve fraksiyonel olarak damıtılır. 48-55°'de kaynayan ve kırılma indisi 1.364 (Not 3) olan propiyonaldehit verimi 44-47 g'dır (hesaplanan miktarın %45-49'u).

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Frit Buchner bunu kaybetti hiçbir yerde satın alamazsınız sentezlemek ve 100-180 $ 1lt ödeyerek çuvallamak için bir orospu gibi görünüyor

Propiyonaldehit içinde oksijen köpürtürken, ne zaman bittiği nasıl anlaşılır ya da %'si nasıl bilinebilir?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,260
Deals
1
Buchner reaksiyonu var. Sizin bir miktar bitcoin'i emanete bırakmanızla başlıyor ve sonra mekanizma benim onu öncelikli posta kutusuna koyup verandadan çalabileceğiniz ya da kız kardeşinizin eskiden çıktığı adama teslim etmeye çalışırken postacıyı soymak için elinde kar maskesiyle sinsi bir uşak gibi bekleyebileceğiniz bir yere koymam. Sonra hamuru serbest bırakmak için o düğmeye basarak fazla tuzu söndürürsünüz.
MatGSrOvMc

Ya da Amazon'dan satın alabilirsiniz. Ben de öyle yaptım. Bugün yine onunla yapacak işe yarar bir şey arıyordum. Sodyum propanoat mı? BIR ESTER YAPMAK!?!? Ne kadar ödediğimi hatırlamıyorum ama yapmak istemem için çok ucuz olduğunu hatırlıyorum.

pachemguy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
21
Prop klorür elde etmek için benzal klorür ile reaksiyon, ardından keton elde etmek için benzen ile bir alan zanaat reaksiyonu

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Benim yaklaşımım sülfürik asit ile kalsiyum veya Sodyum propanoattı ancak asidi elde etmek zordu

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Hmm evet görüyorum ki İngiltere'ye teslim edilmeyecek, bu kesin 🫡