Question N-Metilasetamid Hidrolizi

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Metilamin elde etmek için N-MetilAsetamid'in (NMA olarak kısaltılır) hidrolizi üzerine matematik yapmaya çalışıyorum.

Bazik hidroliz kullanacağım, bu yüzden çözeltide sodyum asetat ve metilamin olacak. Sodyum asetat muhtemelen çeşitli ketonların cıva amalgam indirgemesine müdahale etmeyecektir, bu yüzden uzaklaştırma konusunda endişelenmiyorum.

40'lık bir metilamin çözeltisi elde etmek için her bir reaktifin ne kadarını reaksiyona sokacağımı bilmek istiyorum.

Diyelim ki 100 gram NMA var; %40'lık bir metilamin çözeltisi üretmek için ne kadar su ve sodyum hidroksit gerekir?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Mol kütleleri hakkında bilgi edinin (her kimyasalın kendi kütlesi vardır), bu nedenle eşit yapmak için kütleleri kontrol etmeniz ve 1: 1molar kütle kullanmanız gerekir

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Peki her bir kimyasalın, suyun, sodyum hidroksitin ve NMA'nın molar kütlelerini hesaplayıp bunların 1'e 1 oranını kullanabilir miyim?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Sadece anladığımdan emin olmaya çalışıyorum

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
"Molar kütleyi bire bir oran yapmak için her bir kimyasalın su ağırlığını kullanmak gibi mi?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Nmetilasetamid 73,09g bir moll, naoh 39,9g, naoh'u suda çözün ve Asetamidinize yavaşça ekleyin...

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Tamamen anlıyorum ve bir mol su da olduğunu varsayıyorum? Sanırım 18 gram olmalı. Ya da daha fazlasına ihtiyaç var.