Ayırma işlemini yaparken, üst katman lav lambasının uzaylı versiyonu gibi davranmayı bırakana kadar birkaç dakika beklemek yeterlidir. Alt katmanı bir kavanoza boşaltıyorum, ardından organik katmana tam olarak (10 g P2NP başına 2 g anh. Na2SO4) x mevcut parti boyutunun çarpanı kadar ekliyorum, ardından bir süre çalkalıyorum. Bu, tüm gri çamur damlalarının tuzun yüzeyinde susuz kalmasını sağlıyor. Sonunda kolayca katılaşan sülfat ve amalgam pisliklerinden oluşan konglomera, kolon kromatografisinde kullanılan "frit" benzeri bir şey oluşturuyor. Huninin boşaltma vanasını tıkamıyor ama kristal şeffaflığında sarımsı serbest baz çözeltisi bırakan bir filtre gibi davranıyor. Sonra çamuru kavanozdan SF'ye geri boşaltıyorum, eğer ikinci tur taze yüzen freebase tabakası açısından çok zengin değilse, sadece 10 ml izooktan (2,2,4-trimetilpentan) veya benzeri polar olmayan, yüksek kaynama noktalı, düşük buhar basınçlı çözücü ekliyorum, tekrar çalkalıyorum, 10-15 dakika bekliyorum ve sonra kısmen: 2-3 inç yüksekliği boşaltın -> bir girdap oluşturmak için SF'yi kuvvetlice döndürün -> üst katmanın üzerindeki gri çamurun huni duvarlarından sökülmesini izleyin -> gerektiği kadar tekrarlayın. İkinci ekstraksiyon katmanı daha sonra cam huniye dökülür, dar bacak, pamuk frit ile hafifçe vurulur ve 2 g anh ile düşük doldurulur. Na2SO4 ile doldurulur. Ekstrakt kuru filtreden geçirildikten sonra, filtre yatağı daha önce kullanılan ekstraksiyon çözücüsünden 1-2 ml ile yıkanmalı ve son olarak 1. ekstraksiyon katmanı ile birleştirilmelidir. Basit, etkili, ayrıca IMO düşük maliyetli ve herhangi bir gvmnt'ye zar zor sus.
Not: Hangi asitle ne kadar elde ettiniz ve ne kadar P2NP'den elde ettiniz, sadece ham istatistikleri gerçekten merak ediyorum.