Question HCI gaz jeneratörü nasıl monte edilir

MrCook

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Bir gaz jeneratörü ile ilgili bazı sorunlar yaşıyorum, google'da aramaya çalıştım ama işe yarayacak bir şey bulamadım, bu yüzden sizden bir HCI gaz jeneratörü monte etmek için yardım etmenizi istiyorum.

T0lek511

Don't buy from me
Resident
Reaction score
86
Deals
1
Sodyum klorür üzerine sülfürik asit damlatıldığında HCl gazı oluşur

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
2 sürahi 2 kapak 2 hortum. Bir kapakta 2 delik, diğerinde 1 delik. 2 delikli kapağa sığ olarak monte edilmiş 2 hortum. Tek delikli kapağın altına hortum. Tuz 2 delikli kapaklı şişede. Tek delikli kapaklı şişede H²SO⁴. Gevşek olan hortum ucu reaksiyon karışımınıza girer. Sülfürik asit şişesini sıkın, asit hortumdan tuza doğru akar. Hcl gazı açığa çıkar ve diğer tüpten çıkıp reaksiyon karışımına gider. Duman kesildiğinde tuzun içine biraz daha asit sıkın.

arcticwindow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
H2SO4'ün AB yasağından bu yana artık yaygın olarak bulunmadığı göz önüne alındığında, bu pek de OTC bir yöntem değildir ... CaCl2 üzerine konsantre HCl (>%30) damlatın ve ısı uygulayın. Bu HCl üretecektir. 1 kg %30 HCl + 1 kg granül CaCl2 anhidr yaklaşık 150 g HCl gazı üretecektir. Verim H2SO4 kadar iyi değildir (~%40'a karşı %80), ancak CaCl2'yi elde etmek kolaydır ve H2SO4'ten farklı olarak işlemden sonra kolayca yeniden üretilebilir. Sadece birkaç saatliğine 200°C'de ocağa koyun ve bir sonraki çalışma için hazır olsun. Yani bundan bir kez 50 kg alın ve asla yeniden satın almayın... o zaman yeniden satın almanız gereken tek şey nalburdan ucuz HCl'dir.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Bunu buraya yazmayalı epey zaman oldu. Bununla ilgili küçük bir sorun var ve o da gazı kurutmuyorsunuz, bu yüzden RM'nize biraz su koyacaksınız. Bugünlerde bunu yapmak için cam eşya kitimi bir araya getiriyorum ve son parça, içinde gazı kurutan sülfürik asit bulunan bir soğuk tuzak. Sülfürik asit Amerika'da kolayca bulunabiliyor ancak AB'de eski araba akülerinde de kolayca bulunabiliyor. Biraz temizlemeniz gerekecek ama bazen sadece ihtiyacınız olan şeye ihtiyaç duyarsınız, bu yüzden kutunun dışında düşünmeniz gerekir.
.

arcticwindow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Bu yüzden AB için daha iyi bir alternatif gönderdim. Kesinlikle iki kat HCl almak zorunda kalmak (ki zaten hırdavatçılarda ucuza bulunabiliyor) bazı eski araba akülerini sağmaktan daha iyidir. YENİ araba akülerinde yaklaşık %40 H2SO4 olduğundan bahsetmiyorum bile, eski araba akülerinde bu değer daha da düşük olacaktır. Dolayısıyla, bu araba akülerinin üretimi ve kurtarılması oldukça zahmetli olmakla kalmayacak, aynı zamanda yüksek saflığa ulaşmak için bu H2SO4'ü de işlemeniz gerektiğini fark ettiğinizde çok daha kötü hale gelecektir. Sülfürik asit artık su ile azeotropik hale gelmeden önce fraksiyonel damıtma sizi sadece bir yere kadar götürecektir... ek çabalar olmadan yaklaşık %70 civarında. Ancak HCl jeneratörü için bu yeterince konsantre değildir.

Dolayısıyla, Avrupa'da H2SO4'e hala serbestçe erişemediğiniz sürece, bir HCl/CaCl2 jeneratörü kesinlikle havuzun bu tarafında daha iyi bir seçenektir.