Question Bu NaBH4 sentezi için yardım lütfen.

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Metilamin hcl ve NaBH4 ile P2P reaksiyonları yapıldı. Dcm ile ekstrakte edildi. Ph, hcl çözeltisi ile damla damla 7'ye ayarlandı ve üstte yeni bir tabaka oluştu. Bu tabaka ayrıldı, dondurucuda kristalleşmiyor. Lütfen tavsiye edin Teşekkürler

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
UWe9o12jkied91d Daha ayrıntılı anlatamadığım için özür dilerim. Evet, metilamin hcl'yi NaOH ile bazladım ve metanole dönüştürdüm. Önceki adımların hepsinin doğru olduğunu varsayarsak.... Şimdi hcl ile gazlaştırmakta tereddüt ettiğim serbest baz yağ ile sıkışıp kaldım....

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Neden mi? Çözücü ekstraksiyonu yapabilir, %20 gibi aq. HCl ekleyebilir, isteğe bağlı olarak biraz daha su ekleyebilir, organik fazı iyice ekstrakte edebilir, ayırabilir, suyu hafifçe buharlaştırmak için ısıtabilirsiniz, HCl tuzu kadar su kaldığında, su kadar veya daha fazla ipa dökün ve rahatsız edilmeden kristalleşmeye ayarlayın, eğer hiçbir şey görünmüyorsa daha fazla buharlaştırın

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Hcl %20'yi ekledikten sonra katmanlara ayrılacak mı? Organik tabakayı üste alıp yavaşça ısıtıyorum. Hangi noktada çökelti görmeliyim? Yoksa yağ olarak kalır ve kristalleşmeye başlayana kadar bir şey görmez miyim? Çünkü anladığım kadarıyla, içine hcl gazı kullanırsam, sertleşmeye başlaması gerekir?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
evet, geri kalanı su olduğu için ayrışacaktır.HCl eklersiniz, biraz su eklersiniz, çözücüyü mekanik olarak ayırırsınız, bir miktar suyu buharlaştırırsınız, kristalleşir.hcl tuzunuz suda çözünmüş halde olacaktır, suyun çoğunu buharlaştırdıktan ve bir gün sonra ipOH ekledikten sonra katıları göreceksiniz veya

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
157
Neyden ayrılmış bir katman? Bir katman olduğunu söylerken neyi anlatmaya çalışıyordunuz?

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Dcm/yağ ph'ını ayarlarken, PH düştükçe üstte yeni bir tabaka oluştu. Seyreltik hcl olmadığını biliyorum çünkü hacim ondan çok daha büyük.

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
157
Muhtemelen DCM'den kaynaklanan karbon tetraklorürdür. DCM reaktif sınıfı mı?

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Evet. Dcm regent sınıfı. Ama bu karbon tetraklorür üstte ise, organik yağ hala dcm'nin içinde mi?