Question Meth ve mdma chloryde'nin röntgen altında herhangi bir özel işareti var mı?

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Şahsen, insanların bagajlarında reçel olarak paketlenmiş esrar taşımaya çalışırken yakalandıkları iki vaka biliyorum. Her ikisi de katırlar x-ray cihazından geçirilirken gerçekleşti. Teknik detayları bilmiyorum, ancak muhtemelen bu ürünün x-ray altında özel bir parıltısı olabileceğini düşünüyorum.

Peki ya sıvı haldeki meth ve mdma hcl? Röntgen altında nasıl görünüyor? Sınırdan geçerken bu tür maddelerin tespit edildiği herhangi bir vaka biliyor musunuz?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Ben bir uzman değilim.

Ancak, x ışını bir şeyin içinde olmaması gerekip gerekmediğini belirlemenin iyi bir yoludur.

Reçelin içindeki ilaçlar normal reçelden farklı görünebilir. Bu daha çok "bu garip görünüyor, hadi bunu araştıralım" türünden bir sistem.

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Bagaj ve koli kontrolü için kullanılan x-ray televizyon introskoplarının tanıtımına bir göz attım. Kısaca, monoatomik maddeleri kolayca belirlerler. Ayrıca organik ve organik olmayan bileşikleri ve yoğunluğu ayırt ederler.

Çok atomlu bileşiklerle ilgili olarak durum farklı: eğer sorunu doğru anladıysam, mühendisler makineyi sadece belirli bileşikleri ayırt edecek şekilde kalibre ediyorlar. Ancak bu çok karmaşık bir iş, bu nedenle bu tür maddelerin sayısı çok sınırlı ve çoğunlukla patlayıcıları kapsıyor.

Uyuşturucularla ilgili soru açık. Haşhaş söz konusu olduğunda üç olasılık görüyorum: ya cam kavanozdaki haşhaş reçelden daha yoğun görünüyor ve dikkat çekiyor, ya patlayıcı gibi görünüyor ya da makine bu madde için programlanmış.

Bekleyelim, belki birileri uygulamalı bilimin bu alanda ne kadar ileri gittiğini daha iyi biliyordur.

Last edited: