Evet, ben de tam olarak bu yolu denedim. Rodyumdan aynı sayfa. Bu, birkaç yıl önce covid sırasında, laboratuvarımdaki tüm boş zamanlardan biraz çıldırdığımda ve mümkün olduğunca çok uyuşturucu kullandığımda, oldukça ileri gittiğim için oldukça iyi yaptığımı itiraf etmeliyim lol (şimdi tüm sert uyuşturucuları bıraktım) ... Ama demek istediğim, herhangi bir varyasyon olup olmadığını tam olarak hatırlayamıyorum, sadece laboratuvarımda bir yineleme yaptığım bu süreç olduğunu biliyorum. yapılan herhangi bir değişiklik sadece sahip olduğum ekipmana uyarlamalardı. Elimdeki efedrinin saflığı belki şüpheliydi ve belki de sadece bir gram vardı. Verim heyecan verici değildi ama bir şeyler vardı ve sadece bunun için bile mutluydum. sorun onu saflaştırmaya çalıştığımda ortaya çıktı ve bir katinon olduğu ve karbonile sahip olduğu için hem suda hem de polar olmayan çözücülerde çözünür. ve elimdeki küçük miktarla temelde bir A / B ekstraksiyonu yaparken hepsini kaybettim.... Efedrini %75 verimle nasıl ekstrakte edeceğimi bulduğumda meth kullanmaya başlamıştım...
tbh permanganat oldukça yoğun ve jones reaktif yolu daha iyiydi. bu kadarını düşündüğümü hatırlıyorum. jones reaktif yolu ile permanganattan önemli ölçüde daha fazla bir şey elde edebildim... çünkü saflaştırmanız GEREKİR, herhangi bir kalıntı permanganat beyinde yoğun hasara yol açar... ve belki de buydu.
Jones reaktifi yolu da tuzaksız değildir, bu yöntemde bu beyaz veya kırmızı "önemli ölçüde azaltılmış verimin bir işareti olan kütle oluşumundan" bahsedilir .... Bundan kaçınamadım ama yine de biraz aldım. Ancak yine de ağır bir uyuşturucu kullanıcısı olarak bunu 20 ml'lik bir test tüpünde her seferinde bir gram kadar yapıyorum... so..... Anladığım kadarıyla benzilik pozisyondaki bir hidroksi grubunu oksitlemek (bizim yaptığımız şey) oldukça kolay (meth'e indirgemek herkesin bildiği gibi zor) ve bu nedenle rodyum zamanlarında iyi bilinmeyen daha hafif oksitleyici maddeler olabilir... piridinyum klorokromat (PCC) gibi şeyler. ama dürüst olmak gerekirse bu olasılıklardan herhangi biri hakkında hiçbir fikrim yok....