Question Bir Piperidona Fenil Grubu Eklemek?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Bir 4 fenipiperidin oluşturmak için NPP kullanıp kullanamayacağımı görmek istiyorum, ancak temelde piperidondan gitmem ve fenil grubunu eklemem gerekiyor ve nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikrim yok.

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
"N-Fenetil-4-piperidinon (NPP), organik sentez yoluyla modifiye edilebilen kimyasal bir bileşiktir. NPP'ye bir fenil grubunun eklenmesi, Friedel-Crafts asilasyonu olarak bilinen kimyasal bir reaksiyonu içerir.

Bu reaksiyonda, NPP'deki piperidinon halkasının azot atomuna bir fenil grubu (-C6H5) eklenebilir. Bu işlem tipik olarak benzen veya aromatik halojenür gibi fenil içeren bir reaktif ile alüminyum klorür (AlCl3) veya ferrik klorür (FeCl3) gibi bir Lewis asit katalizörünün kullanılmasını gerektirir."

bunu buldum, umarım yardımcı olur ^_^

• Wow
Reactions: vis

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Çok ilginç ama ketonun olduğu yere bir fenil grubu eklemek istiyorum, nitrojen değil.

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
Özür dilerim, eğer bu daha iyiyse lütfen bildirin (birisi beni kontrol edebilir)

"Bu reaksiyonda, fenil grubu (-C6H5) NPP'deki keton grubunun karbonil karbonuna bağlanabilir. Bu işlem tipik olarak alüminyum klorür (AlCl3) veya ferrik klorür (FeCl3) gibi bir Lewis asit katalizörü ile birlikte benzen veya aromatik bir halojenür gibi fenil içeren bir reaktifin kullanılmasını gerektirir."

• Love

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
veya bu

"Evet, fenilmagnezyum bromür veya Grignard reaktifi olarak da bilinen fenil magnezyum bromür (PhMgBr), Grignard reaksiyonu yoluyla N-Fenetil-4-piperidinon (NPP) içindeki keton grubuna bir fenil grubu bağlamak için kullanılabilir.

Bu reaksiyonda, fenil magnezyum bromür bir nükleofil gibi davranarak NPP'deki keton grubunun elektrofilik karbonil karbonuna saldırır. Bu da fenil grubu ile keton arasında bir karbon-karbon bağı oluşmasına ve fenil grubunun bağlı olduğu yeni bir bileşiğin ortaya çıkmasına neden olur."

Size karşı dürüst olacağım, diğer sitelerde pek bir şey bulamadım, bu yüzden bunun için AI kullandım. birisi haklı olduğumdan emin olsun. umarım bu sizin için bir şeyler yapabilir

• Wow