Anbox'ı qubes üzerindeki whonix şablonuna yüklemeye çalışırken çok zorlanıyorum! Birkaç farklı yol denedim ama hiçbir şey yapamadım, yüklemeyi başardım ama sonra açmaya çalıştığımda çöktü. Şimdi kaldırdım, lütfen biri bana doğru yöntemle yardımcı olabilir mi?
Deepl ile hızlı bir çeviri yaptım. Bu kılavuz benim tarafımdan yazılmadı. Ama işe yarıyor. Diabolo'ya (muhtemelen bir yazar) çok teşekkürler. Eğer anlaşılmayan bir şey olursa lütfen bana bildirin, düzeltmeye çalışacağım. Umarım size yardımcı olabilirim.
Kılavuz Bliss sürüm 15.8.6 ve Qubes sürüm 4.1 ile test edilmiştir.2 Belki gelecekte kullanılmaz hale gelecektir
1 Qubes sistemini kuruyoruz 2 sys-whonix makinesini açıyoruz (sys-whonix makinesi açık olmalıdır, bu çok önemlidir, o olmadan internet olmayacaktır) 3 Torified sanal makinelerimizden biri için ayrılan disk alanını artırıyoruz 4 Bliss sistem görüntüsünü bu torified makineye indiriyoruz (tercihen Terminal'de sudo apt update komutlarını yazarak, sonra sudo apt install wget -y, sonra wget -c -q --show-progress HERELINK) 5) Qube Manager'ı açıyoruz 6) Qube'a tıklıyoruz 7) New qube'a tıklıyoruz 8) Name and label alanına android yazıyoruz 9. beğendiğimiz rengi seçiyoruz 10) Type alanında StandaloneVM (fully persistent) seçiyoruz. 11) Template alanında (none) seçiyoruz. 12) Networking alanında sys-whonix seçiyoruz 13) Tamam'a tıklayın 14) Qube'deki dosyadan tıklayın 15) Bliss-v15.8.6.iso dosyasını tuttuğumuz makineyi seçiyoruz 16. Üç nokta simgesine tıklıyoruz .... 17. Bliss-v15.8.6.iso dosyasını seçiyoruz 18. Tamam'a tıklayın 19. Tamam'a tıklayın 20. Kurulum - BlissOS-15.8.6'yı sabit diske yükle'yi seçiyoruz 21. Bölümleri Oluştur/Değiştir'i seçin 22) Enter'a tıklayın 23) xvda Harddisk 10.00GB'ı seçin 24) Enter'a tıklayın 25) GPT kullanmak istiyor musunuz diye sorulduğunda Hayır yanıtını verin 26) Yeni'yi seçin 27) Birincil'i seçin 28) Önerilen Boyutu (MB cinsinden) kabul etmek için Enter tuşuna tıklayın 29) Önyüklenebilir bayrağını ayarlamak için Enter'a tıklayın 30) Write'ı seçiyoruz 31) Enter'a tıklayın 32) Yes yazıyoruz 33) Enter'a tıklayın 34) Quit'i seçin 35) Enter'a tıklayın xvda1 unknown'ı seçin ext4'ü seçin Enter'a tıklayın xvda1 bölümünü biçimlendireceğinizden emin misiniz? sorusu Evet ile yanıtlanır 40) Önyükleme yükleyicisi GRUB'u yüklemek istiyor musunuz? sorusu Evet ile yanıtlanır 41) Yeniden Başlat'a tıklayın 42. Enter'a tıklayın 43) Qube Manager'da yeni makinenin adının üzerine gelin 44) Farenin sağ düğmesine tıklayın 45) Ayarlar'a tıklayın 46) Gelişmiş'e tıklayın 47) Bellek dengelemeye dahil et seçeneğinin işaretini kaldırın (bu seçenek devre dışı bırakılmalıdır) 48) Başlangıç belleği: 4096 MB girin 49) Tamam'a tıklayın 50) Qube Manager'da yeni makinenin adının üzerine gelin 51) Farenin sağ tuşuna tıklayın 52) Başlat/Yeniden Başlat'a tıklayın 53. GRUB'u gördüğümüzde, varsayılan seçenekte kalıyoruz, üstten ilk seçenek, ancak henüz Enter'a tıklamıyoruz (bu çok önemlidir, bu olmadan önyükleme yapmaz ve İnternet olmaz) 54. e'ye tıklayın (bu çok önemlidir, bu olmadan önyükleme yapmaz ve İnternet olmaz) e'ye tıklıyoruz (bu çok önemli, bu olmadan açılmayacak ve internet olmayacak) 55 e'ye tıklıyoruz (bu çok önemli, bu olmadan başlamayacak ve internet olmayacak) 56) nomodeset VIRT_WIFI=1 yazıyoruz (bu çok önemli, bu olmadan başlamayacak ve internet olmayacak) 57) enter'a tıklıyoruz 58. b'ye tıklıyoruz 59) Dili Lehçe olarak değiştirin 60) BAŞLAT'a tıklayın 61) ÇEVRİMDIŞI MODDA YAPILANDIR'a tıklayın 62) İLERİ'ye tıklayın 63) İLERİ'ye tıklayın 64) Google'a verilen tüm izinlerin seçimini kaldırın 65) KABUL ET'e tıklayın 66) ŞİMDİ HAYIR'a tıklayın 67) MUTLAKA KALDIR'a tıklayın 68) Bliss OS için Görev Çubuğu'na tıklayın 69) Her Zaman'a tıklayın 70) İzin Ver'e tıklayın 71) Görev Çubuğu'na tıklayın 72) Diğer uygulamalar üzerinde görüntülenmesine izin ver'e tıklayın 73) Ağ ve İnternet'e tıklayın 74) İnternet'e tıklayın 75) VirtWifi'ye tıklayın 76) VirtWifi'ye sağ tıklayın 77. Değiştir'e tıklayın 78) Gelişmiş Seçenekler'e tıklayın 79) DHCP'ye tıklayın 80) Statik olarak değiştirin 81. IP adreslerini Qube Manager'dan almamız gerekiyor (Qube Manager android makine için IP adresini göstermiyorsa, henüz kapatılıp yeniden açılmamış demektir, Qube Manager penceresini kapatıp yeniden açın). IP adresleri sizde neredeyse kesinlikle aşağıdakinden farklı olacaktır. Ancak, örnek olması açısından veriyorum. Kural aşağıdaki gibidir. IP adresi = Android makinenin IP adresi. Ağ geçidi, DNS 1 ve DNS 2 = sys-whonix makinesinin IP adresi. IP adresi 10.137.0.9 Ağ geçidi 10.137.0.8 Ağ önek uzunluğu 32 DNS 1 10.137.0.8 DNS 2 10.137.0.8 82. Kaydet'e tıklayın 83 İnternete başarıyla bağlandığımıza dair bir mesaj 84 almalıyız. varsayılan Fulguris tarayıcısını açıyoruz (siyah arka plana sahip mavi şimşek simgesine tıklayın) 85 Hayır'a tıklıyoruz 86 DuckDuckGo'ya tıklıyoruz 87) F-Droid yazın 88) F-Droid web sitesini açıyoruz https://f-droid.org/ 89) F-DROID UYGULAMASINI İNDİR'e tıklayın 90) Etkinleştir'e tıklayın 91) İndir'e tıklayın 92. sağ üst köşedeki şimşek simgesine tıklayın 93) İndirildi'ye tıklayın 94) İzin Ver'e tıklayın 95) İzin Ver'e tıklayın 96) Tüm dosyaları yönetmek için İzin Ver'e tıklayın 97) Ayarlardan çıkmak için geri al simgesine tıklayın 98) İndir'e tıklayın 99) F-Droid.apk 100. INSTALL 101. Package Installer 102) Always 103) Settings 104) Allow from this source Install 106) Open 107. Depo güncellemesi başarılı olana kadar bekleyeceğiz 108. Arama simgesini tıklayın 109) Mull'a tıklayın 110) INSTALL'a tıklayın 111) İndirme işleminin tamamlanmasını bekleyin 112) Settings'e tıklayın 113) Bu kaynaktan izin ver'e tıklayın 114) Yükle'ye tıklayın 115. Yükleme tamamlandığında, açık uygulamaları görmek için alt köşeden yukarı doğru bir kaydırma hareketi yapıyoruz, ardından Tümünü Temizle'ye tıklıyoruz 116. Bliss ana ekranında, sol alt köşedeki düğmeye tıklıyoruz 117 Mull simgesine tıklıyoruz 118. Mull penceresinin köşesine tıklıyoruz ve pencereyi büyütmek için sürüklüyoruz (ekranı 90 derece döndürebileceği için büyüt düğmesine tıklamıyoruz) 119 Varsayılan tarayıcı olarak ayarla'ya tıklıyoruz 120) Mull'a tıklıyoruz 121) Varsayılan olarak ayarla'ya tıklayın 122 Mull tarayıcı yüklenir ve varsayılan olarak ayarlanır. İnternette gezinebiliriz 123. Güvende olup olmadığımızı kontrol etmek için https://check.torproject.org/ adresine gidebiliriz. Tebrikler görüntülenmelidir. Bu tarayıcı Tor kullanmak üzere yapılandırılmıştır. Ana ekrana dönmek istiyorsak, alt köşeden yukarıya doğru bir kaydırma hareketi yapmamız ve ardından Tümünü Temizle'ye tıklamamız gerekir.
Anonim bir Google hesabımız varsa Google Play'de oturum açabilir ve bu mağazadan uygulama indirebiliriz (dikkat, gerçek IP adresinizden bir kez bile kullanılsa anonim olmayan hesaplarda oturum açmayın).
Sistemi her başlattığınızda şu adımları tekrarlamanız gerekecektir: 1. Google Play'de oturum açın. Başlat/Devam'a tıklayın 2) GRUB'u gördüğünüzde, varsayılan seçenekte kalın, üstten ilk olan, ancak henüz Enter'a tıklamayın (bu çok önemlidir, bu olmadan önyükleme yapılmaz ve internet olmaz) 3) e'ye tıklıyoruz (bu çok önemlidir, bu olmadan önyükleme yapılmaz ve internet olmaz) 4. e'ye tıklıyoruz (bu çok önemlidir, bu olmadan önyükleme yapılmaz ve internet olmaz). e'ye tıklıyoruz (bu çok önemli, bu olmadan başlamayacak ve internet olmayacak) 5. nomodeset VIRT_WIFI=1 yazıyoruz (bu çok önemli, bu olmadan başlamayacak ve internet olmayacak) 6) enter'a tıklıyoruz 7. b'ye tıklıyoruz