- Reaction score
- 2
Merhaba. Sentezi Benzen / Toluen / Ksilen / DCM'de gerçekleştirirken, BK4'ü belirtilen çözücüde çözmek, suda% 40 metilamin eklemek ve ardından 60 derece C'de 3 saat boyunca maksimum kuvvetli karıştırma ile birlikte ısıtmak yeterlidir? (DCM için 2 saat ve 40 derece)
Son olarak, sulu tabakayı organik tabakadan ayırın. Organik olanı birkaç kez suyla durulayın ve asitleştirmeye başlayabilir misiniz?
Süreç bu mu yoksa ben bir şey mi kaçırdım?
Bu arada, ikinci bir konu başlatmamak için, 2. soru.
Reaktiflerin başlangıç oranları nedir (yukarıdaki sıcaklık ve reaksiyon süresi), 1 kg BK4 başına kaç L çözücü ve kaç L m40 optimum olur?
Soru 3. Organik fazı yıkadıktan sonra, eşit hacimde Aseton eklemek ve ardından suda %35-37 konsantre hidroklorik asit ile pH 5.5-6'ya kadar sıvılaştırmak yerine, Aseton yerine IPA veya etil asetat kullanabilir miyim?
Zaman ayırdığınız ve değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
Son olarak, sulu tabakayı organik tabakadan ayırın. Organik olanı birkaç kez suyla durulayın ve asitleştirmeye başlayabilir misiniz?
Süreç bu mu yoksa ben bir şey mi kaçırdım?
Bu arada, ikinci bir konu başlatmamak için, 2. soru.
Reaktiflerin başlangıç oranları nedir (yukarıdaki sıcaklık ve reaksiyon süresi), 1 kg BK4 başına kaç L çözücü ve kaç L m40 optimum olur?
Soru 3. Organik fazı yıkadıktan sonra, eşit hacimde Aseton eklemek ve ardından suda %35-37 konsantre hidroklorik asit ile pH 5.5-6'ya kadar sıvılaştırmak yerine, Aseton yerine IPA veya etil asetat kullanabilir miyim?
Zaman ayırdığınız ve değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim