TGRC'den 4 reaktiften oluşan 1 kilogramlık bir kit sipariş ettim. 4 reaktifi oda sıcaklığında 5 litrelik bir şişeye ekledim. Daha sonra çözeltiyi homojenize etmek için baş üstü karıştırıcı kullandım. Yaklaşık 5 dakika sonra 5 litrelik ısıtma mantomu 2 farklı sıcaklık ölçüm cihazıyla birlikte kullanarak sıcaklığı 6 saat boyunca sürekli çalkalayarak 79 santigrat dereceye yükselttim. 6 saatin sonunda çözeltimi 60 santigrat dereceye kadar soğumaya bıraktım. Daha sonra çözelti dolu 5 litrelik şişeyi çalkaladım ve temiz, yeterli büyüklükte bir kaba boşalttım. Daha sonra çözeltiye 5 litre çok tuzlu su (dibinde tuz çökmeyen ama çok tuzlu görünen) ekledim. Yağlı çözeltimin yoğun tuzlu suyun üzerinde ayrışmasına izin vermek için bunu çok yavaş ekledim. Daha sonra tüm yağı çıkarmak için 100 ml'lik bir şırınga kullandım. Yağı büyük bir silikon kaba koydum ve yağın kristalleşip kurumasını bekledim. Çıkaramadığım yağlar kuruyup tuzlu suyun üzerinde yüzmeye başladı ve bu kristali elde edebildim ancak kristalde biraz tuz vardı. 1000 gramlık kitten 1200 gram elde ettim.