Question Kaj naj zdaj storim z mdma freebase, pomešano v acetonu (po popolnem neuspehu s plinom HCL)?

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
V 8 L hladnega acetona sem zmešal približno 800 ml mdma freebase. Nato naj bi zakisal s suhim plinom HCL, vendar je bil popoln neuspeh, niti 1 mehurček iz HCL ni prispel v bučko z mdma freebase v acetonu...
Ali lahko freebazo v acetonu hranim v zamrzovalniku ali se pokvari?

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Moja nastavitev so bila 3 plastična vedra, povezana s plastičnimi cevmi. Plastično vedro številka 2 je bilo prazno vedro, past, če bi se prosta baza v vedru številka 3 sesala.

V prvo vedro sem dal 800 g kalcijevega klorida. Na vedro sem namestil pokrov in skozi eno od predhodno pripravljenih lukenj vlil solno kislino. Reakcije ni bilo! Niti en plinski mehurček v moji mdma freebase v acetonu.

Last edited:

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Zanimiv segment se priročno začne na 4:20
Ni potrebe po domišljiji, z uporabo ne posušenega plina hcl bo izdelek še vedno nastajal, osredotočite se na to, da boste to znižali, nato pa morda razmislite o dodajanju cevi za sušenje v vašo delovno raztopino.

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Toda to je z žveplovo kislino? Poskušal sem posušiti HCL s kalcijevim kloridom in ni šlo. Zato sem dodal žvepleno kislino neposredno v mdma freebase v acetonu do PH 6-7 in dal v zamrzovalnik.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Kisline HCL ne morete posušiti s kalcijevim kloridom.

psy

Don't buy from me
Resident
Reaction score
47
Deals
2
CaCl in HCl(aq) ne reagirata, da bi nastala HCl(g). Tudi za sušenje plina bi ga morali speljati skozi sušilno sredstvo, ne pa ga vključiti v reakcijo. Za nastanek HCl(g) lahko uporabite H2SO4 in suhi NaCl (ali CaCl, če ga res želite uporabiti). MDMA bi se moral brez težav nahajati v acetonu, če v vaši raztopini ni drugih kemikalij. Dodajanje HCl(aq) v raztopino bo povzročilo nastanek soli, vendar ste dodali tudi veliko vode, v kateri bo MDMA topen. V zamrzovalniku se bo morda nekaj izdelka oborilo, vendar bo večina ostala raztopljena. Lepo povedano, nekako ste se zjebali, lol. Predvidevam, da nimate rotovapa ali celo vakuumske črpalke, zato vam najbolje svetujem, da si priskrbite električno odejo, veliko posodo in ventilator. V posodo vlijte vso raztopino (če je ne morete vzeti, jo lahko razdelite na dele), položite jo na električno odejo in nanjo pihajte z ventilatorjem. Postavite jo na prosto ali nekam, kjer lahko hlapi uhajajo, in počakajte, da izhlapi. Ventilator in nežna toplota bosta to pospešila. Če jo boste preveč segreli, se bo razgradila. Bodite potrpežljivi. Ko bo izginilo vse topilo, vam bo ostal ostanek MDMA HCl.
Veliko sreče

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Da, imam opremo za destilacijo in majhno vakuumsko črpalko, ki sem jo kupil na ebayu za 12 evrov 15 l/min. Ne potrebujem električne odeje! In že zbiram mdma, ki se je oborila.

Zdaj imam mdma, ki je zmešana z vodo v acetonu. Destiliral bom aceton in potem mislim, da je najboljša metoda kislinsko-bazična ekstrakcija?
Najprej bom umazano raztopino zmešal z vodo, nepolarnim topilom, kot sta metanol in hcl. Sol mdma se bo raztopila v vodi, ne pa v nepolarnem topilu. Odstranim plast metanola.
Nato dodam vodo zNaOH in metilkloridom, prosta baza mdma bo šla na dno skupaj z metilenskim kloridom in odstranim plast vode.
Preučujem kislinsko-bazično ekstrakcijo, ali je to pravilno?

psy

Don't buy from me
Resident
Reaction score
47
Deals
2
Namesto tega lahko poskusite z vakuumsko destilacijo, da odstranite aceton. Vaša črpalka je sicer precej šibka, vendar vam bo to nekoliko pomagalo.
Kislinsko-bazična ekstrakcija je izvedljiva možnost. Metanol se meša z vodo, zato ne bo tvoril ločene plasti. Če imate DCM, bo deloval, ne pa tudi metanol. Odstraniti boste morali ves aceton, vodi dodati DCM in ga nato ločiti, da odstranite vse nečistoče. Dodajte NaOH in še več DCM. Zdaj se bo MDMA premaknil v plast DCM. Odparite DCM. Ponovno raztopite v IPA/toluenu ali kakšnem drugem topilu, skozi katerega lahko spustite HCl(g). Nato izdelek filtrirajte.

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Iz mešanice aceton-FB sem izparil aceton. To ni težje kot izparevanje pet etra po ekstrakciji z bazo. In točka bolilinga je manjša.

Chemical Ali

Don't buy from me
New Member
Reaction score
4
Če niste prepričani, kako ga pravilno upliniti, lahko preprosto uporabite kislino in majhno količino dH20, da dosežete pH 6-7, in pustite, da voda počasi izhlapi, da dobite MDMA HCl. Nepolarno topilo (toulen, ksilen, DCM itd.) bi ohranilo vašo prosto bazo dobro raztopljeno, temu pa dodate HCl (po ustreznem čiščenju/izpiranju proste baze) z bazično vodo/vodo, slanico ali kakor koli se odločite, da jo po potrebi izpopolnite.

Ali pa jo samo zaplini. Iskreno povedano, nikoli nisem uporabil plina za aceton z vsebnostjo proste baze, vendar sem ga veliko uporabil za ksilen in eter. Oba načina sta sprejemljiva, razen če se vam mudi ali kaj podobnega.

Lep pozdrav,
Ali