Kakšne so vaše izkušnje z metadonom?

tutsi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
14
Ljudem, ki se počutijo prikovani v odvisnost, toplo priporočam zdravljenje z metadonom.
Metadon ni "opioidna različica za otroke", z metadonom ste lahko popolnoma naveličani, če to potrebujete. Visok odmerek je dober, poleg tega pa boste lahko sami izbirali odmerek, saj v nasprotju z uličnimi drogami natančno veste, kaj jemljete, kar je bistvena razlika.
Pazite, da ne boste podcenjevali moči metadona, je močan in nevaren izdelek, z njim se lahko celo predozirate.

Z metadonom sem se znebil močne odvisnosti od heroina. Metadon mi je zares spremenil življenje.

tutsi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
14
Ali kdo ve, ali zdravljenje z metadonom deluje pri fentanilu?
To zdravljenje se dobro obnese pri heroinu, saj nasiči morfinske receptorje, zato uživanje heroina nima več učinka.

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
279
Fentanil je bistveno močnejši od heroina ali drugih tradicionalnih opioidov. Njegove edinstvene lastnosti ustvarjajo posebne izzive:
1. Uporabniki, ki prehajajo s fentanila, lahko zaradi moči fentanila in hitrega začetka odtegnitve sprva potrebujejo večje odmerke metadona, da se stabilizirajo.
2. Kronična uporaba fentanila lahko spremeni delovanje opioidnih receptorjev, kar povzroči toleranco in večjo občutljivost na odtegnitev. Dolgotrajno delovanje metadona lahko olajša ta prehod, vendar je potreben zdravniški nadzor.
3. Veliko posameznikov, ki uporabljajo fentanil, uporablja tudi druge snovi, kot so benzodiazepini, poživila ali alkohol. Metadonske klinike ocenijo uporabo več snovi, da bi se izognili nevarnim interakcijam.
4. Odvzem fentanila je lahko hud in hiter. Klinike lahko obravnavajo umik z indukcijskimi protokoli za previdno uvajanje metadona ob ublažitvi simptomov.

Toda da, metadon je pokazal učinkovitost pri zdravljenju odvisnosti od fentanila:
  • Metadon lahko stabilizira posameznike, ki uporabljajo fentanil, in zmanjša tveganje za prevelik odmerek.
  • Zaradi vpliva fentanila na možgane in telo bodo posamezniki v primerjavi z uporabniki heroina ali opioidov na recept morda potrebovali daljše trajanje zdravljenja.
  • Svetovanje in psihosocialna podpora sta še posebej pomembna, saj se uporabniki fentanila pogosto soočajo s hujšimi psihološkimi posledicami odvisnosti.
Kot ste omenili, je metadon močan opioid. Čeprav lahko stabilizira odvisnost, lahko jemanje prevelikih količin ali kombiniranje z drugimi depresivi, kot so alkohol ali benzodiazepini, povzroči smrtno nevarno depresijo dihanja. Sam metadon lahko povzroči fizično odvisnost, čeprav jo je mogoče obvladovati pod nadzorom. Nenadno prenehanje jemanja metadona lahko povzroči hude odtegnitvene simptome. Zmanjševanje odmerjanja pod nadzorom je ključnega pomena.

Metadon v primerjavi z drugimi možnostmi zdravljenja
  1. Buprenorfin (Suboxone/Subutex): Delni opioidni agonist z zgornjo mejo učinka, ki zmanjšuje tveganje za prevelik odmerek.
  2. Naltrekson: Pred začetkom zdravljenja je potrebna popolna detoksikacija.
Izbira med metadonom, buprenorfinom ali naltreksonom je odvisna od dejavnikov, kot so resnost odvisnosti, zdravstvena zgodovina in osebne preference.

mycelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
54
Ne verjamem, da se to konča, poznam frajerja (par), ki je na metadonu od smrti Jerryja garcie leta 1995 (oba), eden pa včasih jemlje heroin in se drogira

mycelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
54
V zaporu sem posmrkal veliko tablet metadona, nekaj prahu za ujelo v zadnjem delu grla in sem projektivno bruhal v stranišče v celici drugega frajerja. Iz razdalje štirih metrov

tutsi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
14
Ali še vedno jemljete opioide?

mycelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
54
Ne
Toda takrat, ko so me aretirali, nisem imel navade, ampak sem opiate užival le, kadar sem lahko.
Zdaj uporabljam samo kratom, za zdaj

tutsi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
14
zapor je suh, ste dolgo časa delali?

tutsi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
14
Aretirali so me z 1 kg trave, vzel sem 1 leto....

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
205
Z opiati se občasno in občasno ukvarjam že približno 20 let. Začel sem z MS Contin in drugimi farmacevtskimi izdelki, nato pa prešel na H - ko je bil to dejansko heroin. Okoli leta 2015 sem opazil, da se je začelo spreminjati in postopoma so vsi in vse imeli fentanil. Opustitev hladnega purana je bila včasih precej enostavna, še posebej, če ste imeli subokson, če ste lahko naredili 24 + ure. Zdaj je tako dolg in postopen začetek odtegnitvene faze in simptomov... traja več kot 48 ur po mojem zadnjem odmerku, in če poskušam vzeti subokson, bo to takoj pospešilo odtegnitve - to je zadnja stvar, ki jo želite.

Zdelo se je, da nimam drugih možnosti, kot da se obrnem na metadon. Več let sem se izogibal in se boril z odhodom na kliniko, ker sem se bal, da bom imel zloglasno odvisnost od metadona. Že zdavnaj bi lahko prihranil veliko težav in denarja ter se soočil samo s tem, da bi se s tem ukvarjal, vendar, kot sem rekel, sem se upiral in poskušal "prenehati sam" ter izčrpal vsa lastna sredstva, dokler nisem imel druge izbire kot biti bolan ali iti na kliniko.

Torej, metadon odlično deluje pri fentanilu, heroinu, vseh opiatih/opioidih ali čemer koli, kar zasede receptorje, ki povzročajo odvisnost in odtegnitveni sindrom po prenehanju jemanja. Potreben bo le večji odmerek za to, kje se nahajate pri uporabi. Težava, ki sem jo imel, ko sem se odločil, da se bom vključil, je, da je odmerek, s katerim vas začnejo, 30 mg, kar je smešno nizko. Nato lahko vsakih 5 dni povečate 10 mg. Vse, kar je manj kot 100 mg, ne naredi sranja za nekoga, ki vsak dan uporablja fentanil .. in na kliniki traja skoraj dva meseca, da pride do tja - tako da če ste želeli preiti z ulične uporabe na kliniko brez resničnih ovir ali ovir, ste morali najbolje načrtovati vnaprej in se prepričati, da lahko dosledno odmerjate brez napak. Verjetno boste morali še naprej uporabljati za dopolnjevanje metadona, dokler se vaš odmerek ne bo povečal. Če nekaj dni izpustiš, ti bodo odmerek zmanjšali in boš moral začeti znova. Imajo svoje predpise in vse, kar morajo upoštevati za ljudi, ki to zlorabljajo, zato je lahko resnično težko samo poskusiti, da bi se vaše življenje "vrnilo v normalno stanje".

mckennai

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
2
im not addicted to heroin but always she is in my life. why i dont know but i love it. im tooking alot dosages sometimes a months a years.. sometimes a weeks long. but when i say myself time to leave it.. i just sitting and waiting for cleaning for a days.. sometimes 3 4 days crisis attacks.. really strong attacks but i know Having a good time for a long time will come with a price.and im paying it like a man... so i dont feel myself addicted i didnt even tried methadone or suboxone kind of things. i just dropped. and paid the price for good non stressed times..