Question Katera spletna mesta prodajajo spore gob, ki dostavljajo v Kanado?

syndricskeptical

Don't buy from me
Member
Reaction score
1
ali kdo od vas pozna kakšno spletno mesto, ki dostavlja v kanado in ga lahko uporabim za nakup spor gob, po možnosti nekaj podobnega kot sporeworks?
hvala

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Kakšen je pravni status v Kanadi? V Združenih državah Amerike sploh niso pod nadzorom. Gojil sem veliko vrst in sevov gob in sem samo enkrat kupil 1 med sporami. To je bila goba Atantis #7, za katero mislim, da je bila verjetno ponovno absorbirana v gobo Mexicana, saj sta enaki. Brezplačne sem dobil na tekmovanjih za podelitev in veliko sem jih zamenjal. Samo sodelovati moraš na forumih o gobah in po kratkem času ti jih bodo ljudje samo dali ali zamenjali. Vi cene iz teh krajev nas Ludacris. Pred 15 leti sem odtiske prodajal Workmanu za 5 USD/PC, on pa je to spremenil v 5-10 brizgalk, ki so takrat stale 18 USD/PC.
NSocyERz30

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
165
Ti so zabavni! So to kocke? Hmm...

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
To so Calocybe indica.zavthstbis mojim pretočnim pokrovom bacticinerator in vse, kar lahko vidite tam. Na neki točki sem imel stvari za 1000 dolarjev.

syndricskeptical

Don't buy from me
Member
Reaction score
1
tu so zakonite za spore, v bližini mesta, v katerem živim, pa je nekaj ambulant za gobe, vendar ne prodajajo spor

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
IZ posušenih gob je mogoče vzgojiti gobe. Vse, kar potrebujete, je nekaj sterilnih tamponov in nekaj sterilne vode. Tampon namočite v vodo in ga podrgnite po lamelah (škrgah) in nabrali boste veliko spor. Potrebuješ le dve združljivi vrsti za parjenje. Tip parjenja je podoben spolu, vendar imajo gobe do 50 tipov parjenja. Moški, ženske, napadalni helikopterji, križanci, buldozerji in še 45 drugih. To je edini način za pridobivanje spor nekaterih sevov, kot je linija penis envy. Žrela so tako tesno stisnjena, da spore ne morejo pobegniti in ne ustvarijo odtisa spor.
Druga metoda, s katero sem bil uspešen, je, da odrežem košček lamelarnega materiala in ga položim na petrijevko z dodatkom agarja. To laminarno kapuco sem izdelal za slabih 200 dolarjev in z njo sem lahko kloniral vsako najdeno gobo in jo začel gojiti. Če želite resno gojiti gobe, to potrebujete. Dolgo sem iskal, da bi ga izdelal za 200 dolarjev, vendar bi ga lahko izdelali že jutri za 400 dolarjev.
MxEWlSQJva

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
LFuqj4iVcT

HKsLYu7XTP

V nadaljevanju so predstavljene nekatere gobe iz rodu Psilocybe cubensis. Malabari in albinosi A+. Te slike so stare več kot 10 let. Osebno nisem velik ljubitelj psihedeličnih gob, ampak vsakemu svoje.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
To so Calocybe indica.zavthstbis mojim pretočnim pokrovom bacticinerator in vse, kar lahko vidite tam. Na neki točki sem imel stvari za 1000 dolarjev.

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Gobe so videti tako dobro, vendar ne razumem, za kaj ste zgradili to mizo ? In kaj mislite o petrijevki z medeno vodo, saj še vedno nisem kupil agarja.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
To je tisto, čemur ljudje pravijo nape z laminarnim tokom. Je nasprotje digestorja. Namesto da bi sesala strupene pline in gnile kemične vonjave, na vas piha zrak. V bistvu gre za ventilator hišne peči, ki piha zrak skozi pravi 12-palčni filter HEPA. Takšen se uporablja v jedrskih elektrarnah, da ljudje ne vdihavajo radioaktivnega prahu. Ta filtrira 99,7 % delcev velikosti 0,3 mikrona, vendar bolje deluje pri manjših ali večjih delcih. Tako izpihuje ta izjemno čisti tok zraka in ta zrak uniči spore plesni bakterij. Vstran. Dokler se lahko držite aseptičnega protokola, so kontaminirane rastline stvar preteklosti.

syndricskeptical

Don't buy from me
Member
Reaction score
1
btw iščem izključno brizgalke za gojenje spor in ne alternativnih metod za gojenje gob, zato vas prosim, da se odzovete le, če poznate kakšne strani ali mi jih lahko posredujete. hvala.