Question Načini za zmanjšanje natrijevega nitrata v nitrit

lavasphalt

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Nedavno sem kot laik opravljal nekaj teoretičnih raziskav o možnostih sinteze amfetamina v določenih regijah EU, da bi se izognil nezakonitim reagentom.
Kar bi bila v tem primeru žveplova kislina, ki jo je mogoče kupiti v nižjih odstotkih, vendar se koncentrira,
živosrebrov(ii)nitrat, ki ga je mogoče izdelati z ločeno destilacijo, vključno z žveplovo kislino iz prejšnjega postopka, in živo srebro, ki ga je mogoče zlahka dobiti.

Zdaj je edini krivec nitroetan za P2NP, za katerega bi ta oseba lahko dobila vse razen natrijevega nitrita.
Medtem je nitrat prosto dostopen in poiskal sem različne načine redukcije do nitrita. Vendar se noben od njih ne zdi zelo jasen ali dosleden, končne čistosti pa se zdijo neprimerne, niti nisem prepričan, ali je visoka čistost sploh potrebna.

Zanima me, ali ima kdo izkušnje s tem? Še enkrat bi rad omenil, da je to zame še vedno teorija in nikakor ni blizu kakršni koli pripravi, zelo verjetno so v mojem razumevanju še druge pomanjkljivosti, domnevam, da bi rad vse skupaj razumel v smislu zakonite razpoložljivosti in postopka. Do zdaj sem največ informacij dobil od tu, zato sem vam že zdaj hvaležen, čeprav sem se tu malce znašel v slepi ulici.

Jack

Don't buy from me
Resident
Reaction score
19
To je otročje, čas je najdragocenejši, začeti je treba čim bližje končnemu izdelku ali pa izdelati nekaj s kemikalijami, ki jih je lažje dobiti, zmanjševanje nitrata je izguba časa.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Ali je nitrit na voljo v nizkih koncentracijah iz soli za utrjevanje?

lavasphalt

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Da, vendar je največja količina 1 %, preostalo pa je kuhinjska sol.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
1 % to je grobo!

Obstaja nekaj reakcij, toplota in svinec (fuj).

Slišal sem tudi, da delujeta toplota in žveplo. V vsakem primeru so to neredne reakcije.

Obstaja še ena pot do amfetamina brez recepta, ki ne gre skozi p2NP. Ali ste si ogledali poti prek p2p?

lavasphalt

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Ne eno ne drugo žal ni mogoče. Kar zadeva P2P, sem na podlagi svoje kratke raziskave ugotovil, da je veliko bolj reguliran kot dejansko P2NP, tako da čeprav lahko tehnično uvozite P2NP iz Poljske, ni nobenega zagotovila, da vas ne bodo obiskali.

Od včeraj sem dejansko našel enega prodajalca, ki vendarle prodaja nitroetan znotraj države, in zdi se, da ne zahteva izpolnjevanja EUS, kar je nekoliko čudno. Ker pa ga zahteva za aceton, ki ga prav tako ponujajo. Človek se sprašuje, ali je to res nitrometan, vendar je to malo verjetno, saj je cena že tako dovolj visoka, približno 65 EUR za 100 ml.

Ob tem je treba povedati, da so razen nitrometana iz druge trgovine drugi reagenti dejansko na voljo na Amazonu, kar je ironično. Nekateri potrebujejo le koncentracijo in dve razmeroma enostavni ločeni reakciji za živosrebrove soli. Toda kako pametno bi bilo vse to naročiti na Amazonu in ali bi naročanje nekaj stvari ob ločenih časih sploh pomagalo?

Last edited:

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Menim, da to ni dobra praksa. Veliko bolje je imeti različne platforme in mesta za pridobivanje reagentov. Kot rečeno, majhne osebne količine so na splošno v redu.

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
no, če se vam zdi, da imate veliko dela, naj vam povem, skozi kaj sem šel jaz...

Začel sem z amonijevim nitratom. Najboljši način za redukcijo nitrata je, da zmešate 3:2 mola NaNO3 in NaOH. Mešanico segrevajte, dokler se ne stopi (aluminijasta ponev se odlično obnese). Pripravite 1 mol elementarnega žvepla in ga dodajte v poticah ob občasnem mešanju, pazite, da se bo ob dodajanju začel ogenj. Ko dodate vse žveplo, počakajte, da se ohladi. Dodajte vodo, vse skupaj raztopite in izparite. Na2SO4 se bo najprej izločil. Prefiltrirajte, rekristalizirajte in dobili ste čisti NaNO2.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
To je zastrašujoč postopek, vendar vam bo YouTube razkril nekaj videoposnetkov tega postopka. Predlagam, da si jih ogledate, da boste vedeli, kaj lahko pričakujete.

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Najbolj def. za svoj prvi sintetizator sem naredil vse otc. Vključno z benzaldhidom. Trajalo mi je več mesecev. Najboljši način je kupiti pripravljene kemikalije. Seveda morate biti previdni, vendar lahko s pravim opsecom dobite vse "varno" in celo prihranite denar.

Jack

Don't buy from me
Resident
Reaction score
19
Ne bi naredil ničesar, česar ne bi mogel razširiti, in for a penny in for a funt.