Question Najcenejši način za izdelavo metamfetamina je bil uspešen le enkrat

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Vprašajte strokovnjake za kemijo! Ker mi je ta metoda uspela le enkrat! Ali je to najcenejši način za izdelavo amfetaminovega hidroklorida? Ali so izpuščene kakšne pomembne obročne povezave, ki preprečujejo izdelavo kristalov amfetamina?
1. Zmešajte 40 g fenilacetona, 20 g metilamin hidroklorida in 200 ml metanola, dodajte sled natrijevega hidroksida, da ga nevtralizirate do šibke alkalnosti, in 2 uri reagirajte pri 80 stopinjah, da nastane vmesni produkt imin.
2. Iminskemu intermediatu dodajte 10 gramov natrijevega borohidrida in reagirajte pri sobni temperaturi 6 ur, da nastane amfetamin.
3. Reakcijski raztopini dodajte 100 ml vode, ločite organsko plast in trikrat ponovite izpiranje. Po vsakokratni uporabi 100 ml vode dodajte ustrezno količino klorovodikove kisline, da se nevtralizira na pH 5.
4. Izparite vso vodo in prenehajte segrevati, ko je temperatura nad 100 stopinj. To, kar ste dobili, je še vedno tekočina ... in dokler se ne posuši, ni kristalov! Res ne vem, kaj je šlo narobe

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
Pravo količino NaOH, za nevtralizacijo 20 gramov metilamonijevega klorida, izračunam 0,5 g, kar je več kot sled. Ali ste jo določili?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Da, namerno sem uporabil preveliko količino NaOH, da bi zagotovil vrednost pH med 8 in 9.
V tem poskusu je bila reakcijska zmes sestavljena iz 20 ml metilamonijevega klorida, 200 ml metanola in 40 ml fenilacetona. Reakcija je potekala z magnetnim mešanjem pri temperaturi 80 °C 2 uri.

View previous replies…

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Po nastanku vmesnega produkta imina je moja reakcijska zmes (RM) ostala v brezvodnem stanju. Po ohladitvi na sobno temperaturo sem počasi dodala 10 mg natrijevega borohidrida. Reakcija je potekala 6 ur. Do te točke nisem prepričan, kje se je pojavil problem.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
nisem kemik, zato me popravite, če se motim, vendar so mi rekli, da je treba ph spreminjati od 2 točk nižje od pKa do 2 točk višje od pKb, kar pomeni 12'1 in 4,6. Za vsako točko manj, kot je to, pustite 3 % produkta v napačni obliki, torej ste izgubili 9 %, ko ste se ustavili med 8 in 9, in 1,2 % na drugem koncu. Metilamonijev klorid je trdna snov, vi pa uporabljate ml za izražanje količine. Manjka del enačbe: kakšna je molska gostota te tekočine? je to voda ali...?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Uh... nisem natančno izmeril količine materiala, vendar mi prosim pomagajte preveriti, ali so v mojem eksperimentalnem postopku kakšne resnejše napake, ki bi privedle do neuspeha? V fazi ekstrakcije sem na primer neposredno dodal vodo za ločevanje, ne da bi uporabil dodatna topila. Nisem prepričan. Mislil sem le, da je bila stratifikacija rm že očitna, zato sem to storil.