- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 35
Sledil sem videoposnetku in prebral celotno navodilo, ko sem prišel do točke vstavljanja raztopine živosrebrovega nitrata, 5ml (iz 2g Hg + 15ml dušikove kisline 68%), nato 1 liter hladne vode, nato sem dobil rezultat kot v videu, motna siva voda in nekaj aluminijaste folije splaknjene, kot je navedeno v videu in navodilu je svetovano dodati več vode po prvem odtoku in ponoviti postopek odtoka, zato sem dodal še 1 liter hladne vode
Nepričakovana težava:
Včasih je mešanica spet postala motno siva in je videti bolj gosta kot na začetku.
2. nato so se začeli delati večji mehurčki
3. zdaj je bolj vroča, ko sem se je poskušal dotakniti, zato jo ponovno odlijem in dodam tretji 1 liter hladne vode
4. 3 minute po tem, ko sem izlil vso motno sivo vodo, se aluminijasta folija sama odzove in dim prekrije celoten laboratorij, erlenmajerica je tako hladna in na površini erlenmajerice so kapljice vode.
ali naj raztopino P2NP vlijem neposredno po prvem odtoku motne sive vode? ker se zdi, da je poznejša reakcija podobna reakciji dodajanja P2NP v videoposnetku
Nepričakovana težava:
Včasih je mešanica spet postala motno siva in je videti bolj gosta kot na začetku.
2. nato so se začeli delati večji mehurčki
3. zdaj je bolj vroča, ko sem se je poskušal dotakniti, zato jo ponovno odlijem in dodam tretji 1 liter hladne vode
4. 3 minute po tem, ko sem izlil vso motno sivo vodo, se aluminijasta folija sama odzove in dim prekrije celoten laboratorij, erlenmajerica je tako hladna in na površini erlenmajerice so kapljice vode.
ali naj raztopino P2NP vlijem neposredno po prvem odtoku motne sive vode? ker se zdi, da je poznejša reakcija podobna reakciji dodajanja P2NP v videoposnetku