Question Skaliranje amalgama

Katty Korner

Don't buy from me
New Member
Reaction score
10
Koliko je mogoče amalgam skalirati? In ali obstaja razmerje med recimo reaktanti in velikostjo posode?

Prebral sem, da so v 70. letih prejšnjega stoletja motoristi izdelovali metamfetamin z uporabo amalgama in velike serije metali v 55-litrske sodčke, jih metali v potok in upali, da ne bodo eksplodirali. Prav tako sem prebral nit, v kateri je fant naredil posodo iz 55 galonskega bobna, in to se sliši kot zelo dober velik obseg.

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
719
Amalgam je mogoče skalirati, vendar morate izbrati pogoje za nalaganje sestavin v posodo.
Če reakcijo izvajate v sodih, brez ustreznega hlajenja in mešanja, bo temperatura presegla kritične meje, vsa topila bodo izhlapela in reakcija ne bo potekala kakovostno z nastankom nečistoč.
Če govorimo o pridobivanju visokokakovostnega izdelka, obstajata le dva načina:
Zmanjšati obremenitev z izvajanjem številnih podobnih reakcij v erlenmajericah, v katerih je mogoče nadzorovati temperaturo. Nato vse produkte prelijemo v eno veliko posodo, alkalno in ekstrakcijsko
Druga možnost je uporaba steklenih laboratorijskih reaktorjev s plaščem, v katerih lahko vklopite samodejno mešanje in nadzorujete temperaturo zaradi tekoče vode v plašču reaktorja.