Question Racemizacija

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Pozdravljeni,
naletel sem na zanimiv članek, v katerem je omenjena tema racemizacije l-amfetamina nazaj do racemičnega produkta. Ali ima kdo izkušnje na tem področju?

Attachments

• wiqLnVGtT7.png
    wiqLnVGtT7.png
    118.2 KB · Views: 387

Evilcarrot2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
16
To sem tudi videl in bi rad izvedel več.
Potem bi lahko ves ta preostali l-amf ali l-metamf regenerirali do racemičnega in dobili še 25 % več d-amf ali d-metamf z le 1-kratno recem it izacij o.
Če ima kdo kakršne koli izkušnje z racemitizacijo, bi jih bil zelo vesel.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Da bi bilo zelo zanimivo, zlasti za večje količine izdelkov. Žal nisem našel ničesar natančnejšega, zaradi česar domnevam, da je postopek zelo zapleten ali nerentabilen.

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Zdi se zanimivo, da se poskušam poglobiti v proces, ki ga bom posodobila, če bom našla pravi način za to ;-)

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Ne bo šlo na hitro, zdaj nimam toliko časa, ampak bom naredil, ker sem zelo trmast hahahah ;-)

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Veseli me, da so se stvari zdaj začele odvijati in da so tako hitro našli pot. Zelo sem prepričan, da bomo našli način. Hvala Btcboss2022, da ste se lotili tega projekta :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
če boste svoj izdelek pustili v topilu v temni sobi pri sobni temperaturi, bo po daljšem času sam od sebe racemiziral. razumem, kaj to pomeni, vendar je to možnost

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Hvala Kaj pomeni dolgi čas? Jaz bi samo poskusil.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Sam tega nisem počel, slišal sem od kolega insektoida, ki je delal v laboratoriju, ki je preučeval enantiomeri, zato ne vem natančno, morda obstajajo podatki o drugih spojinah, ki jih lahko ekstrapolirate, da dobite zelo grobo oceno.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Potem se bom o tem pozanimal še kaj več, morda bom kaj našel. Najlepša hvala

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Mislim, da je tako, saj sem od takrat prebral o tej temi in izgleda, da toplota in svetloba spodbujata racemizacijo, to je koncept, ki se uporablja za datiranje določenih lokacij s preučevanjem fosilov morskih živali in podobno, načelo je, da lahko pogled na % enantiomerov pove, koliko časa je minilo od smrti živali, saj veste, da se večina aminokislin uporablja v bioloških sistemih kot levorotarna oblika, nato pogledate, koliko dekstrorotarne aminokisline je nastalo in od tam lahko ocenite starost mesta, to je zelo približno razloženo, samo kot dokaz za koncept.Torej sem se zmotil samo pri svetlobnem delu :p. Tukaj je nekaj virov, eden od njih trdi, neposredni citat: Pri 160 °C se racemična mešanica doseže v 10-20 urah, medtem ko v arktičnih območjih (-10 °C) racemično ravnovesje zahteva 1-2 milijona let.
G.H. Miller, ... S.J. Clarke, v: Encyclopedia of Quaternary Science (Second Edition), 2013
Rainer Grün, v: Encyclopedia of Archaeology, 2008

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Zanima me, ali mora biti nekaj D prisotno kot katalizator?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5

"Racemizacija je kemijska reakcija, pri kateri se aminokislina interkonvertira v njen alternativni enantiomer ali zrcalno obliko. Hitrost, s katero poteka racemizacija, se med aminokislinami razlikuje glede na sposobnost R skupin, da stabilizirajo vmesni karbanion. Karbanionski intermediat je molekula, ki nastane, ko se aminokislini odvzame vodikova stranska veriga. V idealnem sistemu je ob ponovni priključitvi vodikovega atoma na karbanionski intermediat enaka verjetnost nastanka l- in d-aminokislin, hitrosti reakcije naprej in nazaj pa so enake. Pod temi pogoji d/l v sodobnih tkivih napreduje od vrednosti blizu nič, dokler d/l pri racemskem ravnovesju ne doseže enotnosti. Posledica teh pogojev je upočasnitev hitrosti racemizacije s povečevanjem obsega racemizacije - značilen krivuljni trend, ki nastane, ko razmerje d/l narišemo glede na linearni čas."

D-amino kisline so v naravi tako redke, da so ljudje mislili, da sploh ne obstajajo, zato večina živih bitij uporablja samo L-amino kisline v 100-odstotnem razmerju in se sčasoma še vedno racemizirajo.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Splošni postopek za poskuse racemizacije. A
0,06 M raztopina amina (100 mg) in tiola (1,2 ali 0,2 ekviv.)
v benzenu refluksirali 2 uri (stehiometrični pogoj) ali 7 ur (stehiometrični pogoj).
h (katalitični pogoj) v prisotnosti AIBN (skupna
količina 20 mol % AIBN je bila razdeljena na tri enake dele
dele (pri reakcijskem času > 2 h), ki smo jih dodajali postopoma vsaki 2 uri). Po zgoščevanju je bil ostanek razredčen
s HCl (1 M), raztopina pa se je izpirala z Et2O. Na
vodno fazo smo bazificirali z nasičenim natrijevim karbonatom
in ekstrahirala z Et2O. Čisti amin je bil izoliran po
sušenju na MgSO4 in koncentriranju.