Question Potrebujete izkušen nasvet o nekaj tehnikah.

Jimmyjohn48

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Kaj je najboljše topilo, ki ga je treba uporabiti pri končni obdelavi olja A?
1. aceton
2. DCM
3. petrol eter
4. D eter
5 IPA
6 metanol
Ali ga razredčite 1/1?
Magnetno mešalo ali steklena palica?
Kakšen je najboljši PH?
Cilj je pridobiti najčistejši, najčistejši in nosu prijazen amf sulfat zase. Ne za nadaljnjo prodajo.
Vsak nasvet je zelo hvaležen!

FENTAMAS

Don't buy from me
Resident
Reaction score
68
Et2O (dietil eter) seveda.
Nikoli ne uporabljajte ketonov kot topila za amine (reagirajo tako, da nastanejo imini).
Za najboljšo čistost pa morate najprej dobiti vodno čisto osnovo.
Zato je nujna vakuumska destilacija z dvostopenjsko oljno črpalko.
Še boljša je frakcijska vakuumska destilacija s kratko paketno kolono (kot kolono lahko uporabite kratek kondenzator z vsaj steklenimi kroglicami ali obročki brez pretoka vode).
Če želite, da črpalka za olje dolgo opravlja dobro delo in zagotavlja zadosten podtlak, ne dovolite, da bi v olje prišle lahke frakcije,
zato najprej uporabite hladni lovilec ali odstranite hlapne frakcije z aspiratorjem ali membransko vakuumsko črpalko in ne pozabite zamenjati olja, če se njegova prostornina vsaj malo poveča.

Izboljšajte HCl sol. Svojo prečiščeno bazo raztopite v Et2O in ob zgornjem mešanju (ali magnetnem, če je razredčitev dovolj dobra) po kapljicah dodajte sveže pripravljeno 20-odstotno raztopino HCl plina v brezvodnem IPA. (ali celo v istem Et2O).
V tem primeru lahko daste odvečno kislino, ki bo kasneje po vakuumskem sušenju izhlapela.

P.S. Et2O mora biti suh in pred nevtralizacijo tudi sveže destiliran.

Last edited:

Jimmyjohn48

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Še eno vprašanje.
7. Vodo DI ali destilirano vodo ... ali jo lahko samo zmešamo z vodo in ji dodajamo raztopino kisline, dokler voda ne testira ph7. ločiti in izpariti vodo, da dobite končni izdelek?

FENTAMAS

Don't buy from me
Resident
Reaction score
68
Da, vendar ni zaželeno, ker je sol amfetamin HCl zelo higroskopična in morate uporabiti res dobro glavo z močnim vakuumom, da jo pozneje odstranite iz soli.

Jimmyjohn48

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
ali žveplova kislina ne bo delovala namesto HCL pri tehniki z vodo?

Jimmyjohn48

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
ali žveplova kislina ne bo delovala namesto HCL pri tehniki z vodo?