Question Hidroliza N-metilacetamida

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Poskušam narediti matematične izračune za hidrolizo N-metilAcetamida (skrajšano v NMA), da bi dobil metilamin.

Uporabil bi osnovno hidrolizo, zato bosta v raztopini natrijev acetat in metilamin. Natrijev acetat verjetno ne bo oviral redukcije različnih ketonov z živosrebrnim amalgamom, zato me odstranitev ne skrbi.

Zanima me, koliko posameznega reagenta naj reagira, da dobimo 40-odstotno raztopino metilamina.

Recimo 100 gramov NMA; koliko vode in natrijevega hidroksida bo potrebno, da dobimo 40-odstotno raztopino metilamina?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Naučite se o molskih masah (vsaka kemikalija ima svojo maso), zato morate za izenačitev preveriti mase in uporabiti molsko maso 1:1.

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Torej bi izračunal molske mase vsake kemikalije, vode, natrijevega hidroksida in NMA ter uporabil njihovo razmerje 1 : 1?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Poskušam se prepričati, da razumem

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Kot v "uporabi maso vode vsake kemikalije, da je molska masa v razmerju ena proti ena?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Nmetilacetamid 73,09 g en molitan, naoh 39,9 g, raztopite naoh v vodi in ga počasi dodajte svojemu Acetamid...

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Popolnoma razumem, in predvidevam, da tudi en mol vode? Mislim, da bi moralo biti 18 gramov. Ali pa je potrebno več.