Question Moja različica tega, kako NE kuhati

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
165
V preteklosti, vsaj pred desetimi leti, sem se v svojem prostem času nekoliko učil organsko kemijo. Na tem forumu sem približno mesec dni in tako od takrat stremim k cilju. Torej, prijatelji, tukaj so moje dosedanje ugotovitve.
Pred dvema tednoma je bil izveden poskus SNB, ki je dal približno gram in pol nekakšnega voskastega, rahlo psihoaktivnega ostanka, ki je bil topen v vodi s titracijo vode. Za prvi poskus bom to označil kot uspeh. Nisem prepričan, ali je bila reakcija premajhna ali prevelika. Če želi kdo izvedeti več o tem, lahko navedem podrobnosti. Rad bi vedel več, vendar to ni sredstvo, s katerim želim v prihodnosti priti do cilja.
Zelo pred kratkim je bil izveden rp/i eksperiment. Opomba: Na recept ali niz navodil se ne naleti in slepo izvede brez večjega premisleka. Če je poskus predmet podviga, se sooča s širokim pregledom. Ko slišimo dovolj zgodb o ljudeh, ki zakopavajo kadi, polne oglja in modrila za pištole, in pridobivajo kilogram za kilogramom, postane bistveno razumeti mehanizme, ki se odvijajo, da pridemo do želenega cilja.
Če povzamem, nekdo tukaj je po mojem mnenju zelo, zelo dobro povedal, nekako takole: "Ne berite samo tek in ga ne poskušajte izvesti. Preučite metodo ali "pot", preučite dovolj različnih različic te poti, da boste razumeli, kaj je pomembno, potrebno in zakaj ter kakšna je variacija, in potem lahko začnete razumeti in inovirati od tam." Ob tem so moji poskusi omenjene metode običajno kombinacija različnih tekov splošnega postopka, skupnih tem, za katere se zdi, da delujejo ali imajo smisel. Nisem prepričan, ali je to najboljši pristop za začetnika, ki je sam, saj pušča širok prostor za spremenljivke, v nasprotju s tem, da bi sledil teku do tee in se odločil, da ja ali ne.

Na primer, pot rp/i vključuje teke, pri katerih se uporablja sistem "potisni/potegni" povezanih posod (domnevam, da tlak ali čistost reakcije močno pospeši proces). Druga različica je videoposnetek Red-P Cook 101, v katerem gospod doda vodo, rp in i, nato pa malo počaka, preden doda PSE, in ga kuha približno 90 minut, preden nadaljuje. Še ena različica trdi, da je treba vse skupaj dodati v RV in kuhati 24 ur. 12 ur za pretvorbo 50 %, 18 ur za pretvorbo 75 % itd. Celotnih 24 ur refluksa zagotavlja popolno pretvorbo. Tako je za neizkušene nekoliko težko razlikovati med dejstvi in izmišljotinami, če je tako široko okno, ki ga je treba doseči.

Sam sem za manj časa na terenu s spuščenimi hlačami, zato sem se odločil za push pull, saj naj bi bila to najhitrejša pretvorba za to pot. Trenutno se trudim, da bi se zadovoljil s tem, kar imam na voljo. Moje rešitve zaradi pomanjkanja tehnologije, opreme, denarja itd. so nekoliko primitivne, geto itd. Čeprav lahko delujejo ali so učinkovite, je to nekaj, česar ne bi smeli jemati zlahka. To počnete na lastno odgovornost glede varnosti in svobode ter stroškov, pa tudi na odgovornost drugih, resno! Uporabite ustrezno sranje!

In tako se je po preučitvi različnih metod a rp/i poskusov, Taken from Festers SOMM 8th edition, "Ready Eddies recipie for push/pull rp/i" was decided on and carried out. Sestavine so: 2 grama očiščenega PSE iz SU-24 (9*240 mg), 1,2 RP iz približno 100 udarcev in približno 3 grame kristalov I, pridobljenih iz %2 jodove tinkture. Dodanih je bilo nekaj kapljic vode, da se je reakcija lažje sprožila. Po približno 30 minutah od začetka reakcije je vse potekalo po načrtu, dokler ni prišlo do katastrofalne odpovedi RV, kar je popolnoma moja krivda, saj se mi je mudilo in se mi je mudilo ter nisem pomislil, da bi mi lahko krogelna zidna posoda odpovedala ob zadostni uporabi toplote. Tako je iz mojega RV izpadlo dno in na tleh sem izgubil morda četrtino do polovico reakcijske vsebine. Uspelo mi je uporabiti približno 40 ml vode, da sem rešil in združil vse, kar sem lahko, v skodelico iz pireksa. V metodi je navedeno, da če reakcija ne poteka po željah, lahko kuhamo pri 200 F, da se reakcija konča, in to je bilo tudi storjeno. Po kuhanju se je vse sprostilo, temna barva se je spremenila v svetlejšo oranžno barvo, rp je bil precej viden in vse je bilo nereaktivno pri uporabi toplote - to je bil znak, ki sem ga iskal. Od tu smo ohladili in filtrirali rp ter dodali še približno 30 ml vode. Oranžna barva je prešla v bolj zlato barvo. V naslednjih 20 minutah smo reakcijski zmesi počasi dodajali približno 20 % raztopino NaOH. Dosežena je bila bledo rumena barva, na vrhu pa so bile vidne majhne kapljice olja. Za gotovost smo dodali še malo raztopine NaOH in na vrhu reakcijske mešanice smo opazili rahlo plast. Bazo smo zbrali s 3*20 ml toluena. Dobljenih približno 70 ml topila se je nato za trenutek uplinilo, dokler zmes ni postala zelo motna. Opazili smo nekaj oborine. Še trenutek ali dva plinjenja, da bi bili na "varni strani", se je topilo spremenilo v dvofazno. Rjavo rahlo rdečkasto olje je bilo po zadnji kratki izpostavljenosti HCl plinu potisnjeno na dno topila. To ni bilo pričakovano. Uporabljen je bil gravitacijski filter, ki je bil za trenutek odvrnjen, da bi ugotovil, da je vse spet v raztopini in da je moj filtrirni papir z luknjico in črnimi ostanki naokrog, kot da bi bil ožgan. Filtriranje je bilo ponovno izvedeno in opazovano. Topilo gre brez težav skozi, ko pa rjav/rdeč del (ki ima nekoliko ribji vonj) preide zadnji, začne razjedati filtrirni papir, ki postane črn in uniči poskus. Kar je ostalo od raztopine po poskusu filtriranja, je bilo nato postavljeno na stran in po naključju združeno s preostankom 20 % raztopine NaOH v H2O, kjer je izgubilo barvo in ponovno postalo zelo svetlo rumeno, kot je bilo med baziranjem.

To informacijo je treba sprejeti kot učno izkušnjo za nekatere stvari, ki se jim je treba na splošno izogibati. Ena glavnih je, da ne uporabljajte RV, ki ne bo zdržal vročine! Ne glede na to, kaj piše v receptu. Bodite varni, previdni, pripravljeni, ostanite mirni in si vzemite čas, predvidevajte, da bodo stvari šle narobe, in jih pričakujte, ker se bodo zgodile, zato bodite pripravljeni!

Ali mi lahko kdo kaj pove o tem, kaj se je zgodilo in ali lahko kaj storim, da rešim še tisto, kar je morda ostalo od mojega izdelka. Po potrebi lahko navedem nekaj podrobnosti o vsem skupaj in imam nekaj fotografij. Če mi lahko pomagate razumeti tudi podrobnosti reakcije rp/i push pull v primerjavi s 24-urnim refluksiranjem ali samo 2-urnim kuhanjem na štedilniku in nato filtriranjem/bazo/plinom. Hvala, gospodje, vnaprej. Ostanite na varnem. o7

Last edited:

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
165
Tukaj je nekaj misli in opažanj za nazaj: Pri metodi push pull je res, da izenačen tlak močno skrajša čas, potreben za pretvorbo ali "kuhanje". 24-urno refluksiranje je najdaljši čas, da se zagotovi, da je vse pretvorjeno in da se noben proizvod ne izgubi zaradi izhlapevanja. V predstavitvenem filmu Red-P cook 101 je navedeno 90 minut na štedilniku po dodajanju PSE, refluks pa ni omenjen. Fester navaja približno 12 ur lahkega vrenja po dodajanju PSE hidriodni kislini, priporoča refluksiranje ali vsaj pripravo kondenzatorja z bakreno cevjo okoli bučke z dolgim vratom in kroženjem hladne vode. Drugi vir navaja 24-urno refluksiranje za popolno kuhanje. 18 ur = 75 %, 12 ur = 50 % itd.

Verjetno je dobro, da najprej reagirata RP in jod, brez E/PSE, in nato filtriramo RP, da bi lahko prišlo do čistejše reakcije med hidriodno kislino in PSE.
Natrijev tiosulfat se uporablja kot "varnostni ukrep" za zaščito pred nekvalitetnim delom, npr. prekomernim vnosom joda in aziridina. Ni potreben, vendar pomaga končnemu izdelku.
V zadnjem koraku, ko se za obarjanje uporablja HCl plin, je verjetno dobro filtrirati skozi eksikant, kot je Mg2SO4, da ne pride do H2O in drugih kontaminacij proizvoda.
Manjša kot je serija, bolj je dovzetna za onesnaževalce, zato je izpuščanje "neobveznih" korakov, kot je navedeno zgoraj, na račun vaše serije. Prepričan sem, da je moja zgornja izkušnja posledica vsaj ene od teh posledic, če ne kombinacije vseh. Prepričan sem, da je bilo olje, ki sem ga dobil, uničeno zaradi presežka joda, vode in veliko kisline. Kot sem rekel, verjetno ne bi bilo preveč opazno, če bi izdeloval 100 g, vendar samo 1 ali 2 g ne pušča veliko prostora za napake ali neprevidnost.
V prihodnosti bom za zagotavljanje višje ravni proizvodnje porabil veliko več časa in previdnosti.

Majhno spoznanje, ki sem ga naredil, ko sem se ukvarjal s plinjenjem/tlakom v posodah, je, da je treba poskrbeti za uporabo MALE, ko greš ven, in FEMALE, ko greš noter - to je edino smiselno, kajne? Začetniku to ni povsem jasno - zlasti kadar improvizira iz nič, to ni tema, ki bi jo kdaj koli omenil pri sestavljanju nastavitev, ali pa sem morda preskočil razred, ko so to poučevali. Bistvo tega, kar poskušam povedati, je, da se "prepustite toku", kolikor je to mogoče - soočanje s težavami, kot so zrahljani priključki ali tesnila itd., bo minimalno in možnost pretrganja kakršnih koli tesnil bo manjša.

Zdi se, da obstajajo različni nivoji članov bb foruma. Imajo, nimajo in nimajo nobenih zajebanih namigov. Nekdo drug je zelo dobro povedal: "Vsak idiot lahko pod popolnimi pogoji v laboratorijskem okolju podvoji reakcijo, če je plačal šolnino." Veliko tega, kar počnejo vsi ostali, lahko primerjamo z umetnostjo, ki je dokaz za samega kuharja, saj so pogoji, materiali, sestavine, oprema, lokacija itd. različni. To, da nekaj deluje po navodilih drugega, je res samoumevno, saj gre za čudež. Še posebej, če si moral to ugotoviti sam, s poskusi in napakami, ko se je večina sveta naslanjala nate in ko so bila sredstva omejena. Seveda je potrebna tudi določena mera sreče, vendar je treba začeti spoštovati srednješolca, ki lahko v izjemnih razmerah in ob izjemnem tveganju proizvede zelo kakovosten izdelek z optimalnim donosom in učinkovitostjo ter z minimalnimi izgubami. Menim, da je nadnaravna lastnost, če lahko to storiš z vsem, kar je bilo na primer v Walmartu, po lastni presoji.