Pozdravljeni,
upam, da to berete doma in ne v prenatrpanem, parnem malezijskem centru za pridržanje.
Če pustimo šalo ob strani, nikomur ne priporočam, da bi na krov vzel kaj podobnega, kot so strelno orožje, eksplozivi in prepovedane droge. Ni pomembno, ali gre za majhno količino, ki jo lahko skrijete, ali za veliko količino, ki jo želite pogoltniti. Najbolj me skrbi dejstvo, da ste v teh državah pripravljeni tvegati, da vam bodo za najmanjšo količino katere koli droge odvzeli desetletja svobode. Indonezija, Brunej, Malezija, Kitajska, Vietnam, Tajska - in skoraj vse države, ki niso v Evropski uniji, bodo zaradi obtožb o drogah storile grozljive stvari za vaše življenje in počutje. Tudi v EU se bo končalo slabo, razlika je le v tem, da ne boste dobesedno obsojeni na dosmrtno ali dejansko smrtno kazen.
V zgodnjih dvajsetih letih sem bil močno in dolgo odvisen od heroina in kokaina. V Združenem kraljestvu sem imel (skoraj) neomejeno zalogo. Ko sem se vračal v domovino v EU, sem moral vzeti zaloge, ki so mi zadostovale za 10 dni. Bil sem zelo naiven in preveč samozavesten. 10 g odličnega afganistanskega heroina sem zapakiral v 15-20 majhnih kamnov, ki sem jih zavil v kadilski papir in dvojno plast folije za živila, ki bi jo toplotno zaprl. Vsak kamenček sem dal v različne osebne stvari: na primer enega v eno nogavico, drugega v naslednjo; dva v majhen žepek kavbojk; enega v boksarice (za 10 dni vzameš veliko parov boksaric in nogavic); zložil sem majice in tudi tja dal en kamenček. Vse stvari s heroinom v njih bi res dobro zložil in stisnil, celo zlikal, da bi bile videti res prestižno in da carinik ne bi želel biti nesramen kmet in mi zmešati oblačil za počitnice. Tisti dan bi bil trezen, brez uličnih oblačil, brez čudnega ''gangsterskega'' vedenja.
To sem storil dvakrat. Ko gledam nazaj, tega ne bi nikoli storil pri tej starosti. Imel sem preprosto srečo. Na vsakem letališču so psi. Vem, da sta v jugovzhodni Aziji tihotapljenje drog in terorizem zelo zaskrbljujoča, zato si še posebej prizadevajo, da bi odkrili te predmete.
Priporočam vam, da o tem niti ne razmišljate. Sam sem to storil pred 15 leti. Varnostna služba na letališčih je vsako leto boljša in boljša pri prestrezanju prepovedanih predmetov.
Predlagam, da uporabite DHL, UPS ali katero koli kurirsko službo, ki je na voljo v vaši regiji, in da uporabite lažna imena, telefonske številke, enkratne e-poštne račune in prazne naslove v varnih hišah.