Question Kako metilamin hidroklorid postane metilamin?

lulysunny

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Kako metilamin hidroklorid postane metilamin?
Ali je varen in ali bo eksplodiral?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Osnovno raztopino ji dodajate počasi, pod ledeno kopeljo, to pa zato, da ne bi tako zlahka izhlapela,

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
O tem ni nikjer na voljo videoposnetkov, prav tako ni nikjer na voljo neposredne dokumentacije o tem. Vodnika ali videoposnetka za izdelavo 40-odstotne vodne raztopine ni, vedno manjka korak ali dva, kar lahko celotno zadevo pripelje do katastrofe.

Vedno dvoumne informacije, kot je "osnovna raztopina", za katero sem ugotovil, da je razmerje med natrijevim hidroksidom in vodo 1:5.

Domnevam, da gre za tako preprost proces v kemiji, da ni potrebe po veliko obsežnejši razlagi. Toda zdi se, da nihče ne želi razložiti več. Zdi se mi sumljivo.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
to je preprosto bc to samo freebasing vsakdo bi moral biti sposoben narediti to u dont need a guide for it in if u cant do stoichiometry then u should be search for another hobby. poleg tega kaj katastrofa se lahko zgodi tam ????
Zaradi tega celotnega besedila si razbijam glavo ob steno.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/methylamine-aqueous-solution-question.4657/

Na spletnem mestu reddit je tole:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/gmhpgk
Drug fant pravi, da na isti objavi:

Na drugem redditu: Še en reddit:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/xn644i.

(Kateri ni dobil odgovora o prenehanju mehurčkov)

Odgovori:

To je moje razumevanje 200/80 = 40% Ampak je veliko odpadkov in zato moraš narediti več kot 80 gramov. Osebno tega še nikoli nisem naredil, vendar se tudi zdi, da tega ne ve veliko ljudi.

diogenes

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
99
To je zelo dobro vprašanje. Domnevam, da se 40 % nanaša na sol, torej 40 g metilamin HCl, raztopljenega v zadostni količini vode, da je končna raztopina 100 ml? Med sintezo se vedno doda koncentriran NaOH, tako da MeAmin v reakciji reagira kot prosta baza. Nikakor nisem strokovnjak, zato bi bil hvaležen za kakšen strokovni prispevek.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Ja ali pa ustvarjate na kraju samem, če vam to ustreza.

Ne potrebujete videoposnetka, da bi vam povedal, da morate dodajati raztopino NaOH, dokler se ne razvije več metilamin, to je očitno na prvi pogled. v kemiji je znano, da se lahko kisle soli amina pretvorijo nazaj v prostobazno obliko z dodatkom baze kot protiiona k ionu Cl- SO4-, upam, da je način, kako sem to povedal, pravilen, vendar razumete bistvo. lizin in natrijev bikarbonat lahko tudi sprostita nekatere kisle soli amina v bazično obliko.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Že samo to, da nikjer ni videoposnetka ali jasne razlage o tem, čeprav gre za tako preprost postopek.

Ko pravite, da je "očem očiten", nisem prepričan, kaj to pomeni. Recimo, da napolnite erlenmajerico s 100 ml in 80 g raztopine metilamin hcl, kapalko pa s 100 ml in 20 g raztopine luga. Nato v mehurček vlijete 120 ml zelo hladne vode. V solno raztopino začnete zelo počasi kapljati lug, s prostim očesom pa nikakor ne boste prišli do 200 ml (absorpcija 40 %) ali celo vedeli, ali ste zadeli to točko.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Tu opazujte, da se sproščajo plini, vključno z vodikom in vašim prostim aminom. ob dodajanju aq NaOh sol. bo vaša zmes sprva tudi nekoliko burno reagirala, kot tudi to, da bo nekaj hidroklorida izpadlo in se sčasoma raztopilo, upam, da to pomaga.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
mate u se zavedate, da je reakcija med NaOH in HCl NaOH + HCl ---> NaCl + H2O, od kod torej pride vodik?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
Vau, kako se vam tu razganjajo misli. Resnično morate proizvesti plin in ga ujeti, ko brbota skozi čisto vodo. 40 % ga boste ugotovili tako, da boste vodo stehtali. Ko liter vode tehta 1666,6 g, imate zdaj neznano količino 40% raztopine CH³NH⅔ v vodi. Prostornina vode ni konstantna. Količina, ki jo imaš, je to, kar imaš, vendar boš moral za liter ujeti 12 moljev, zato naredi 13-14