Question Prosim za pomoč pri tej sintezi NaBH4.

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Izvedene so bile reakcije P2P z metilaminom hcl in NaBH4. Ekstrakcija z dcm. Ph se prilagodi na 7. Kapljično z raztopino hcl se ustvari nova plast na vrhu. Ta plast se izloči, v zamrzovalniku ne kristalizira. Prosim za nasvet Hvala.

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
@UWe9o12jkied91d Žal mi je, da nisem bil bolj podroben. Da, metilamin hcl sem baziral z NaOH in v metanol. Ob predpostavki, da so bili vsi predhodni koraki pravilni.... Zdaj sem obtičal s prostim baznim oljem, ki ga dvomim, da bi gaziral s hcl....

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Zakaj? Lahko bi izvedli ekstrakcijo s topilom, dodali aq. HCl, npr. 20 %, po želji dodali še malo vode, dobro ekstrahirali organsko fazo, jo ločili, segreli vodo, da nežno izhlapi, ko vam ostane približno toliko vode kot HCl soli, vlijte ipa približno toliko ali več kot vode in nastavite, da se kristalizira brez motenj, če se nič ne pokaže, izhlapi še

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Ko dodam 20-odstotni hcl, se bo ločil v plasti? Vzemite organsko plast na vrhu in jo počasi segrevajte. Na kateri točki bi moral videti oborino? Ali pa ostane olje in ne bom videl ničesar, dokler ne začne kristalizirati? Če bi namreč uporabil plin hcl, bi se moralo začeti strjevati, kot sem razumel?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
da, ker je preostanek voda, se bo ločil. dodate HCl, dodate nekaj vode, mehansko ločite topilo, izparite nekaj vode, kristalizirate. vaša sol hcl bo v vodi, raztopljena, trdne snovi boste videli po izhlapevanju večine vode in dodajanju ipOH po dnevu ali

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
157
Iz česa se loči plast? Kaj ste skušali s soljo povedati, da obstaja plast?

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Pri prilagajanju ph dcm/olja se je ob padcu PH na vrhu oblikovala nova plast. Vem, da ni razredčen hcl, ker je prostornina veliko večja od tega.

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
157
Verjetno gre za ogljikov tetraklorid iz DCM. Ali je DCM reagenčni razred?

Doubleboil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Da. dcm je razred regent. Toda če je ta ogljikov tetraklorid na vrhu, potem je organsko olje še vedno v dcm?