polna maska z najpopolnejšim filtrom ... je to dovolj? kakšna tveganja bi še lahko imeli?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
uporabljam napravo drager x-plore 6500 z najpopolnejšim filtrom, vključno s plinom hg.... , toda koliko plina, hlapov itd. prehaja skozi? ali so ti 100-odstotno varni? vonjave prehajajo skozi , toda ali naj se bojim živega srebra, aluminija itd.

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
168
Filtri so zelo varni za uporabo, za katero so izdelani. Običajno morate filter zamenjati po celotni izmeni pod masko, odvisno od izpostavljenosti kemikalijam. Ko so filtri odprti, so uporabni približno 6 mesecev, če pride do vonja ali če postane dihanje veliko težje, potem je filter na meji zmogljivosti, lahko se tudi segreje. Čeprav ti kombinirani filtri pokrivajo veliko različnih kemikalij, so bolj namenjeni kratkotrajni uporabi. Če natančno veste, pred čim se morate zaščititi, je koristno uporabiti na primer filter za čisto živo srebro, saj ima veliko večjo zmogljivost kot kombinirani filter. Trajanje uporabe filtra je torej močno odvisno od časa uporabe, kaj za filter uporabljate in obremenitve zraka, vedno pa se splača poskrbeti za zamenjavo.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9

tnx za te dragocene informacije , torej za hg/al amalgam bi bil boljši poseben filter, za preostali proces v sintetizatorju MDMA iz PMK pa, kaj bi uporabili? filter vse v enem ali bi se odločili za boljše možnosti?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,080
Deals
1
Uporabljajte kombinirane filtre, ki zadostujejo za vse. Zamenjate jih lahko po šestih mesecih, niso dragi.

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
168
S polmasko uporabljam kombinirane filtre, ker ne delam v zelo obremenjenem ozračju in imam le kratek čas uporabe. Na primer jemanje živega srebra in priprava za reakcijo ali odstranitev aparature, ki je bila napolnjena s strupenim plinom. Večinoma je maska dodatna zaščita za digestor ali pa je pripravljena pri roki v nujnih primerih.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
kupila sem najbolj popolno, zato upam, da deluje!!! glede vonjav ... kdaj sem sumila, da je nekaj narobe, ko je vonj prehajal skozi masko, vendar ... to je normalno, kajne? še vedno ščiti?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
To je problem, nimam nape "PRO" ... samo cev za odsesavanje zraka (kot se uporablja v rastlinjakih ali kuhinjah) samo na mestu, kjer nastajajo hlapi (na vrhu refluksne kolone itd.), in ko odprem bučke itd., vendar menim, da to ni dovolj ... kaj menite?

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
168
Imam le malo ustrezne digestorja, dober puhalnik s filtrom z aktivnim ogljem, kjer cev z digestorjem visi nad mizo, kar povsem zadostuje. V vsakem primeru nimate močno onesnaženega ozračja, če je zagotovljen stalen pretok zraka. Če menite, da to ni dovolj, in niste prepričani, ali je kisika premalo, predlagam dihalni aparat na stisnjen zrak, bodisi z dolgo cevjo do velike jeklenke z dihalnim zrakom bodisi kot nahrbtnik, kot ga uporabljajo na primer gasilci. Obstajajo posebni merilniki, ki lahko izmerijo vsebnost kisika v zraku.
Poskusite z običajno masko in svojim kombiniranim filtrom, ki je že dovolj navajen, in če lahko pod masko normalno dihate, potem je zaščita zadostna.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,080
Deals
1
Ne, ni. Nositi ga morate tesno, da preprečite, da bi zrak obšel filtre. Verjetno ta maska ni v redu.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
tnx prijatelj, zelo dragocene informacije, ill poskusite nekaj za gotovo

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
168
Ali pa je filter prestar in je na meji svoje zmogljivosti.
Ali ste pred uporabo vedno preverili, ali se maska dobro prilega vašemu obrazu? Za to preverjanje je na voljo enostaven delovni postopek, ki ga opravite v petih sekundah. Držite roko na filtru in poskušajte vdihniti tako močno, da lahko vdihnete, če se takrat maska tesno prisesa na obraz in ne dobite popolnoma nobenega zraka, potem mora biti maska tesna in takrat tudi ne bi smeli zaznati nobenega vonja. Če je tako, zamenjajte filter.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
DA, DA ... ta test opravim vsakič, ko jo nosim, prestara ne more biti razlog, filter je bil uporabljen trikrat ... je nov, vendar vonjave kdaj prehajajo skozi, z vsemi maskami, ki sem jih uporabil, polovične ali popolne maske....

kar zadeva prileganje na obraz, je test v redu, imam pa malo brade... danes sem se poskušal precej porezati in še vedno je enako....

o vsem tem, včeraj sem poskusil "novo" amalgamiranje, samo namesto da bi uporabil rezane kvadrate, sem naredil to, kar počne veliko ljudi in se zdi, da deluje za vse, dal kvadrate v kuhinjski robot ali mlinček za kavo... sem kdaj mislil, da bi ta metoda izpostavila veliko napol zmletega AL , in bi lahko bila neprimerna zaradi veliko hitrejše reakcije in izgube učinkovitosti in seveda končnega donosa, ampak.ker veliko ljudi to počne, sem poskusil,,,, OMG ...ta stvar je naredila ubijalsko reakcijo... v približno 10 minutah je zažgala AL (debelo, 30 mikronov)... poskusil sem dati na ledeno kopel ... vendar nič.... vsaj nisem zapravil svojega MDP2P ali METHYLAMINE... ustvaril je tono H2 plina.... vendar me skrbi zaradi kontaminacije mesta z živim srebrom in AL.... Vprašanje: ali naj me skrbi? ali je povsod samo H2 plin in to je to? AL folija je končala kot zažgan papir....

Po mojem mnenju se je amalgamacija začela v... 2-3 minute v verižni reakciji, ki je ni mogoče obvladati, kot če bi uporabili AL prah..... ill back to my squares haha
@G.Patton tudi vaše mnenje bo zelo cenjeno (če ste me razumeli hahaha)

Last edited:

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
168
Potem bo obstajala snov, ki ni filtrirana s tem kombiniranim filtrom, saj ne boste ničesar čutili, če je vse v redu. V vsakem primeru preverite, ali je filter ustrezen, vonj pod masko v nobenem primeru ne bi smel biti opazen.
Globoke brazgotine ali izjemno izrazita področja na obrazu lahko pomenijo tudi puščanje, po možnosti ta področja predhodno namažite s kremo.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
poskusila bom možnost s smetano, tega si nisem nikoli predstavljala, tnx!

pri pretvorbi voska je na primer neizogiben vonj...., toda kakšen filter naj uporabim za to? ni popolnejšega filtra, imam vse vključeno (domnevno)

v amalgamu, če dam obraz bolj blizu, kot bi moral, lahko vonjam IPA ....
metalni vonj amalgama ne čutim in to je zame najpomembnejše, hg in AL me zelo vznemirjata, če sem iskren, bom poskusil z NMF, čeprav z ne preveč jasnimi informacijami, samo da bi se izognil amalgamom.

tnx za tvojo pomoč, človek, zelo cenim

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606
Hej, človek, kakšna je pot NMF?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident