V redu, pospešil sem postopek sušenja v pečici, ventilatorski pečici, nastavljeni pod 100 stopinj C. (videti je bilo, da okoli 80).
Ostalo mi je 168 mg umazano rumenega/belega ostanka - rahlo voskaste strukture.
Če bi bil to čisti 2C-B, bi to pomenilo, da je moj izkoristek 16,8 mg na tableto (oglaševano 20 mg), kar bi bil precej spodoben izkoristek 84 %.
Ne dvomim, da to ni čisti 2C-B, zato je moj izkoristek zagotovo manjši, vendar je to vseeno zabavna vaja.
Ker je rahlo voskast, moja želja po insuflaciji ne bo tako dobra, zato bom vseh 168 mg raztopil v 5 ml 0,9-odstotne fiziološke raztopine in ga dal v nosno pršilo. Ker se raztopi brez težav, bi to moral biti enostaven način dajanja.
Moja nosna črpalka mi omogoča 30 uporab na 5 ml, tako da bi s 168 mg dobil 5,6 mg tega ostanka 2C-B. Dve črpalki bi morali biti zelo spodoben odmerek.
Druga slika je po dodajanju 5 ml 0,9-odstotne fiziološke raztopine - voda je postala rahlo bele mlečne barve in v njej plava usedlina. To je v nasprotju s čisto vodo, ki je bila uporabljena v fazi izhlapevanja.
Torej, ali je bila vročina premočna in sem nekaj skuhal v pečici, ali je postopek izhlapevanja/sušenja vplival na nekatere aditivne snovi/veziva, ki so bile topne v vodi, in so se zdaj izločile, ali pa nekaj v tej raztopini ni maralo fiziološke raztopine. Jasno, čiste vode je bilo več kot 100 ml, te slane raztopine pa le 5 ml, vendar voda tudi med sušenjem ni spremenila barve, tako da je nekaj zagotovo narobe.
Morda bom žrtvoval še eno tableto 10, da bi to ponovno poskusil in spremenil nekaj stvari.
1. teflonski pladenj za sušenje
2. tablete po zdrobitvi raztopim in pustim, da se pred filtriranjem usedejo, in ustavim, preden usedlina pride v filter.
3. Vsako zaporedno izpiranje bi se pustilo, da se usede.
4. uporabili bi manjše količine vode (30 ml na izpiranje in ne 50 ml).
5. Omogočil bi počasnejše naravno izhlapevanje (dokler ne dobim v roke nečesa, kar bi to pospešilo...).
Kakorkoli že - to je današnja vaja iz filtriranja in izhlapevanja