da, prav to pot sem poskusil. Ista stran iz rodilnika. To je bilo pred nekaj leti med covidom, ko sem bil malo nor od vsega prostega časa v svojem laboratoriju in sem počel čim več drog, za to, da sem bil precej daleč, mi je šlo precej dobro, moram priznati lol (im off all hard drugs now )... Ne morem se natančno spomniti, ali so bile kakšne različice, vem le, da je bil to postopek, ki sem ga ponovil v svojem laboratoriju. vse spremembe so bile preprosto prilagojene opremi, ki sem jo imel. Čistost efedrina, ki sem ga imel, je bila morda vprašljiva, imel pa sem ga morda le en gram. Težava se je pojavila, ko sem ga poskušal očistiti in ker je katinon in ima karbonil, je topen tako v vodi kot v nepolarnih topilih. z majhno količino, ki sem jo imel, sem v bistvu vse izgubil pri izvajanju ekstrakcije A/B. .... Ko sem ugotovil, kako ekstrahirati efedrin s približno 75-odstotno učinkovitostjo, sem začel uporabljati metamfetamin...
tbh permanganat je precej intenziven in način jonesovega reagenta je bil boljši. spomnim se, da sem razmišljal o tem. z načinom jonesovega reagenta sem lahko dobil nekaj, kar je bilo bistveno več kot permanganat. ker morate očistiti, vsak preostali permanganat povzroči intenzivno poškodbo možganov... in morda je bilo to to.
Tudi Jonesova metoda z reagentom ni brez pasti, pri tej metodi je omenjena bela ali rdeča "masa, ki se tvori, kar je znak znatno zmanjšanega izkoristka".... Temu se nisem mogel izogniti, vendar sem vseeno nekaj dobil. Vendar sem to spet delal v 20-mililitrski epruveti z enim gramom naenkrat, saj sem hud uporabnik drog... tako da..... Oksidiranje hidroksi skupine v benzilnem položaju (kar počnemo mi) je po mojem vedenju precej enostavno (redukcija v meth je znana težava), zato bi lahko obstajala prijaznejša, blažja oksidacijska sredstva, ki v času rodija niso bila dobro znana, kot je piridinijev klorokromat (PCC). vendar nimam pojma o nobeni od teh možnosti, da bi bil iskren....