Vsakdo ima vedno možnost izbire, vendar o izbiri za ali proti odločajo zunanji dejavniki.
Preprosto odgovorjeno, povzroči para-halogenacijo, je subjektivno iz mojih izkušenj precej hitrejša in dejansko stimulativna snov kot 4-MMC. Sem "samo" naredil 3-CMC in 4-MMC (3-CMC skupaj v razponu kilogramov, in 4-MMC ne tako veliko, ampak do načina nižje tolerance vsakega prevelikega odmerka, ne reči, da sledite temu, ampak se učite na mojih napakah in jih preprečite)
No, stigma okoli para-halogeniranih metkatinonov je izredno velika in napačna napačna predstava, vse je, nekateri manj, nekateri več, ampak to se da izračunati. Kolikor mi je znano, ni niti ene raziskovalne naloge, ki bi trdila, da je para-halogeniranje v metkatinonih povečalo nevrotoksičnost kot pri MMC-jih, saj sta oba veliko manj uničujoča kot v primerjavi z dezoksifedrinom [metilametamfetaminom] ali MDMA.
V raziskovalnih člankih, ki navajajo hude nevrotoksične poškodbe teh spojin, so bili opravljeni poskusi s takšnimi odmerki 4-CMC, ki bi bili tako ali tako v smrtonosnem območju, in seveda bi bila nevrotoksičnost potem huda.
Daljše obdobje uživanja kateregakoli zdravila bo povzročilo hudo nevrotoksično, cistoksično in splošno škodo na človeškem telesu in možganih. Nevrokemija in biologija ter drugi dejavniki se med seboj razlikujejo, kar pomeni, da se bodo tudi rezultati od bolnika do bolnika zelo razlikovali
Največkrat, če govorimo o vzhodnoevropskih območjih, glavni pogled na te snovi ni niti blizu zakonitosti, saj se na ulicah prodajajo predvsem zaradi velikega povpraševanja in krize, in sicer pod različnimi imeni. Odstotek ljudi, ki kupujejo 3-CMC zaradi zakonskega statusa, v katerega spada, je zelo plitek.
Vsak naj se odloči, kaj je njegova osebna preferenca na podlagi svojih izkušenj, nekateri bodo imeli raje MMC, nekateri pa CMC ali EMC ali MEC, nemogoče je reči, kaj je boljše, le da ne, če govorite o svojih osebnih preferencah.