vodo segrejete na 80 C, v njej raztopite svoj izdelek (razmerje 1 ml na 1 g), nato pa raztopino prelijete v termosko. termosko tesno zaprete in pustite pri miru 2-3 dni. čez nekaj časa odprete termosko, iz nje odcedite vodo in odstranite kristale z dna termoske (to so grudice kot na vaši fotografiji).
Naredil sem tako, kot pravite, vendar po 2 dneh ni nič kristaliziralo termos je bil zaprt. odprl sem in po 15 minutah je hitro kristaliziral zakaj se tako zgodi ?
Očitno dva dni nista bila dovolj. raztopina ni imela časa, da bi se dovolj ohladila. vendar je to zelo dober znak. Vaš termos je odličen. poskusite ga pustiti delovati pet dni. Stoodstotno sem prepričan, da vas bo rezultat zelo razveselil. Resno mislim. samo poskusite in ne bo vam žal. kristal bo ogromen!!!
to je tako. dobili ste prenasičeno superhlajeno raztopino. vendar se centri kristalizacije niso rodili (ni bilo dovolj časa). odprli ste termos, raztopino vznemirili in pojavila se je lavinska kristalizacija. v takih primerih je vse točno tako, kot mora biti. to pomeni, da ste vse naredili prav. samo več časa morate dati.