Res je, da je 3-mmc veliko manj smrdljiv kot 4-mmc oziroma mefedron. Razen tega pa imata popolnoma drugačen vonj:
Kar zadeva 3-mmc, mi je najbližja stvar, ki mi pride na misel, določena vrsta medicinskega mavca (nemška blagovna znamka "Leukoplast"
)
Glede vonja po "mačjem urinu" pri 4-mmc:
Uporabljam meph od leta 2009, z mačkami pa živim še dlje, in če se ne motim, je mačji urin analogija, ki si je ne bi nikoli izmislil...
Pravi meph pred prepovedjo (sijoči beli kristali, podobni sladkorju) je imel večinoma vonj, ki ga imajo nekatere železniške vozovnice ali bančni izpiski, ko pridejo sveže iz tiskalnika (ne iz domačega ali pisarniškega tiskalnika, tu govorimo o javnih bankomatih/terminalih za vozovnice).
Dodajte še rahlo vonj po kloru (za bazene) in že ste na cilju!
... verjetno tudi nekaj ostankov prekurzorjev ali topil za ponovno kristalizacijo (ki jih ne morem opredeliti), saj po opravljeni ustrezni rekristalizaciji vonja skorajda ni več.
Pri vseh mefih po prepovedi, ki sem jih od takrat poskusil, so vonj, ki sem ga opisal zgoraj, večinoma zasenčile agresivne vonjave čistil za odtoke, poleg tega pa še ostanki kateregakoli topila, ki je bilo uporabljeno v sintetizatorju, in ta osupljivo grenak/perljiv bromov vonj :/